Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 520 events i Haderslev Kommune fra/efter 2. maj 2024

Næseaber, Nutella og Kongekobraer

Torsdag den 21. november 2024, kl. 18.30.
Pris: Entré: Adgang E 85 kr Køb/bestil billet
Vojens Bibliotek Sundhedscenter Vojens, Rådhuscentret 7, Vojens
Mikkel Sortemos fra Naturformidlingstjenesten Arternes Verden tager dig med på en spændende rejse krydret med flere anekdoter fra hans sidste nye eventyr i Borneo og Thailand. Hør om mødet med de mange forskellige spændende dyr og om, hvorfor Nutella for. Mikkel har en stor passion for alverdens natur og dyreliv, som nærmest har fulgt ham siden barndommen. Dengang var hans store drøm at blive dyrepasser - der skulle dog en hel del omveje til, før denne drøm gik i opfyldelse i 2018
Luk

Højskoleformiddage - Haderslev

Mandag den 30. september til mandag den 25. november 2024, 8 mødegange kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frivilligcenter og Selvhjælp Haderslev Storegade 80, Haderslev
Arrangør: AOF Haderslev
Mandag 30/9. Hans Christian Davidsen. Litteratur i grænselandet. Efter årtusindskiftet og især i perioden fra 2010 til 2020 er der sket et boom i udgivelsen af skønlitteratur der tager afsæt i det dansk-tyske grænseland. fortæller jeg om den bunke af spændende romaner, der tager afsæt i Sønderjyllands og Sydslesvigs omtumlede historie: Krigen i 1864, Sønderjylland under tysk herredømme, Genforeningen i 1920, de to verdenskrige og de nationale mindretal på begge sider af grænsen.

Mandag 7/10
Linda Lassen
Sædekorn og Soning
Handler om relationen mellem den landssvigerdømte Anna Lorenzen og fængselspræsten Ruth Vermehren. Anna Lorenzen var en af de to kvinder der efter krigen blev dødsdømt for sin deltagelse i Hipogruppens arbejde. Dødsdommen blev, imod Annas vilje, ændret til en livstidsdom. Som gammel fortæller hun en journalist, at det, der bar hende gennem fængselstiden, var mødet med præsten Ruth Vermehren, der i 1948 sammen med to andre kvinder, som de første blev præsteordineret, men i næsten tyve år inden da - og i næsten 30 år efter var hun fængselspræst for indsatte kvinder. Da Anna efter afsoningen bliver løsladt, tager hun til Tyskland, og her bruger hun de næste 30 år på at hjælpe krigsskadede børn. Men hun opretholdt kontakten til Ruth Vermehren, til denne døde i 1983. Anna døde i 2007. Foredraget tager udgangspunkt i romanen: Anna og Ruth - Den nazidømte og fængselspræsten Kan noget være så ondt at det ikke kan sones af nok så mange gode gerninger? Det er et af de spørgsmål romanen stiller - og kan venlighed ændre et andet menneskes livsbane? Det er det andet.

Mandag 21/10
Ditte Kolbæk
Mod og mandshjerte
Foredraget besvarer spørgsmål som Hvem var C.H. Jørgensen? Hvad drev ham med på Alabamaekspeditionen? Hvordan blev de reddet? Hvordan kom over 7000 sønderjyske krigsfanger hjem efter Første Verdenskrig? Hvordan engagerede han sig i Krigsinvalideskolen? Hvordan kom gæsterne til Genforeningsfestlighederne frem og hvor kunne de overnatte? Hvordan skaffede man kongens hvide hest, og var den hvid? Hvor skulle Danmarks første fredsbevarende styrke sendes hen og hvorfor? Hvad er Landeværnet? Hvordan adskilte Landstormen sig fra Fodfolket, som hæren hed på den tid? Hvordan ledede han bataljonen i Fredericia, som ikke en gang havde en kaserne i slutningen af 1920'erne?

Mandag 28/10
Asbjørn S Bruhn
Eventyr med is i maven
Kom med på et grønlandseventyr. 26 måneder med hunde, slæde, ski, is, sne, hård frost, storslået natur og ubrydeligt kammeratskab. Hør om mål, motivation, selvledelse og at turde følge sine mål.
Hør om drømmene, slædekørsel og det frie liv ved Slædepatruljen SIRIUS. Alt sammen krydret med en røverhistorie, en løgnehistorie og en enkelt skrøne fra den yderste forpost af rigsfællesskabet, hvor klipper, is og vilde dyr er din eneste nabo. Kedeligt bliver det ikke.

Mandag 4/11
Christian Friis
Opera - Fra Rossini til Puccini - den italienske operas guldalder
Den italienske operatradition har mere end 400 år på bagen. Efter en kort introduktion til operaens tidlige historie kommer vi frem til den store periode i 1800-tallet, hvor Rossini, Bellini og Donizetti stod som eksponenter for bel canto-stilen. Vi ser nærmere på Verdi, der tårner over århundredet og som også havde betydning for Italiens bestræbelser på at opnå uafhængighed. Endelig til Puccini, der åbnede op for nye musikalske og dramatiske udtryksformer, men som også med den ufuldendte Turandot repræsenterer afslutningen på den store italienske operatradition.

Mandag 11/11
Anja Kjølby
Tove Jansson billedhuggerens datter, Mumi-mor, kunstner og forfatter
Tove Jansson (1914-2001) er nok bedst kendt for at være ophavskvinden til de berømte børnebøger om livet i Mumidalen. Men Tove, der voksede op i et kunstnerhjem i Helsinki, var et kreativt talent og drømte mest om at bliver kunstmaler. Vi dykker ned i Janssons liv, hendes kunstneriske virke samt hendes fantastiske forfatterskab.

Mandag 18/11
Lena Bjørn
Løgnhistorier fra mit liv
I kender det godt - vi lyver altid lidt, smører lidt tykt på, når vi fortæller om noget vi har oplevet. Nå ikke? I lyver aldrig?
Det gør jeg - altså lyver. Jeg har til gengæld besluttet, at enten taler jeg sandt - eller også lyver jeg så stærkt som en hest kan rende.
I "Løgnehistorier fra mit liv" fortæller jeg 6-8 historier fra mit liv. Halvdelen af historierne er sande og halvdelen er løgn. Det er så op til jer, kære publikum, at gætte, hvad der er hvad.
Og det er ikke helt enkelt. Jeg fortæller historier fra mine ophold i fjerne lande, som Uganda, Afghanistan og fra en kongelig arbejdsplads. Det, der lyder helt tilforladeligt, kan godt være løgn, ligesom det, der lyder langt ude, godt kan være sandt.

Mandag 25/11
Adam Bak
Jellingdynastiets bedrifter - magt og ret i vikingetidens Danmark
Harald Blåtand og hans forældre, Gorm den Gamle og Dronning Thyra, var grundlæggerne af Jellingdynastiet. De overtog magten i løbet af 900-tallet efter et kaotisk århundrede med interne magtkampe på kryds og tværs i Nordeuropa. Harald Blåtand gennemførte vidtrækkende forandringer i det danske samfund inden for nogle få årtier. Foredraget vil gennemgå de store begivenheder der fører til at Danmark får en centraliseret kongemagt og en ny statsreligion, samt konsekvenserne af disse beslutninger

Underviser: Annethe Catharina J. Munk
Hold: 2824211000
Luk

Spansk begynder (A1)

Torsdag den 5. september til torsdag den 28. november 2024, 12 mødegange kl. 17-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Bibliotekerne Bispebroen 3, Haderslev
Arrangør: AOF Haderslev
¡Hola! Vil du gerne. lære spansk på en nem og sjov måde med fokus på kommunikation?. Spansk tales i. mere end 20 lande i verden. Du vil kunne forstå og blive forstået på korrekt. neutral spansk i enkle hverdagssituationer. Vi vil arbejde med spanske
dialoger, simple tekster og lette øvelser, hvor vi lærer nye ord og sætninger i hver klasse og
integrerer grammatik, når det er nødvendigt.

Er du klar
til at være med? ¡Nos vemos pronto!

Om læreren: Mit navn er Lara
Markus, og jeg er mexicaner født i Danmark. Jeg har været sprogunderviser i
over 30 år. Jeg er netop flyttet tilbage til Danmark og vil elske at dele mit
sprog og min kultur

Underviser: Lara Torres Markus
Hold: 2824206400
Luk

Julebongo

Onsdag den 11. december 2024, kl. 09.15.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Kom og syng julen ind med os. Med guitar, instrumenter, bøger og en masse god julestemning byder vi velkommen i børnebiblioteket. Vi skal synge nogle af vores yndlings julesange, vrikke med numserne, læse højt og kigge i bøger sammen.

Alder: 0-3 år
Luk

Julebongo

Torsdag den 12. december 2024, kl. 09.15.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Vojens Bibliotek Sundhedscenter Vojens, Rådhuscentret 7, Vojens
Kom og syng julen ind med os. Med guitar, instrumenter, bøger og en masse god julestemning byder vi velkommen i børnebiblioteket. Vi skal synge nogle af vores yndlings julesange, vrikke med numserne, læse højt og kigge i bøger sammen.

Alder: 0-3 år
Luk

Julebongo

Fredag den 13. december 2024, kl. 09.15.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Gram Bibliotek Stadionvej 15, Gram
Kom og syng julen ind med os. Med guitar, instrumenter, bøger og en masse god julestemning byder vi velkommen i børnebiblioteket. Vi skal synge nogle af vores yndlings julesange, vrikke med numserne, læse højt og kigge i bøger sammen.

Alder: 0-3 år
Luk

Æbleskiver i Sognehuset

Søndag den 15. december 2024, kl. 15-16.
Sankt Severin Kirke Storegade 95, Haderslev
Alle inviteres til adventshygge og æbleskiver. Kl. 15.45 går vi sammen i kirken til De ni læsninger.
Luk

Sytræf syd uge 5 2025

Fredag den 31. januar til søndag den 2. februar 2025, kl. 16-14.30.
Pris: Entré: 550 kr Køb/bestil billet
Arnum gamle skole Skolevej 2, Arnum, Gram
Sytræf syd, er en ide som Jonna og Liselotte-lilo har ført ud i virkeligheden. og som vi har STOR succes med, og som vi er MEGET stolte af. Vi afholder 3 store sytræf om året, de ligger fast i følgende uger - uge 5 / uge 24 / uge 41
Samt vi har 2 mini træf, ugerne er ikke faste som de store træf, og kan svinge fra år til år. Vi prøve at bestræbe os på at der er en lige/ulige uge i mini træffet
På en træf er fredag for egen regning, samt frivilligt.
Vi har følgende planer
Uge 5

Har vi forhandler tilstede på træffet, så du kan handle på selve træffet, vi bestræber os på 3 stk forhandler
Uge 12
Bliver der planlagt en stoftur fredag, selvfølgelig frivilligt om man vil deltage (egen betaling)
Uge 24
Spiser vi fælles ude på en restaurant fredag aften (egen betaling)
Uge 33
Bliver der planlagt en stoftur fredag, selvfølgelig frivilligt om man vil deltage (egen betaling)
Uge 41
Har vi forhandler tilstede på træffet, så du kan handle på selve træffet, vi bestræber os på 3 forhandler
Vi kan komme ind på skolen kl Ca 16.30 om fredagen.
Vi hjælpes ad med stille borde, stole mv op i fællesskab.
Hvis man ankommer fredag, kan man stille sine ting op, samt evt finde sove plads, mange sidder også og syer fredag aften.
Officielt starter sytræf om lørdagen. Kl 10.00
Det er her hvor vi fortæller om sytræf, samt er det også her at alle kort fortæller om sig selv, samt at vi får fortalt alt det praktiske.
Fredag aften/lørdag morgen vil man modtage en "opgave seddel / pligt" som man skal hjælpe til med, det kan evt være et rydde væk efter morgenmad.. Så alle tager en tørn og hjælper til..
Der er ingen faste pladser, og man kan aldrig på forhånd "bestille" en bestemt plads.
Det er kun os (Jonna og Liselotte-lilo) som har en fast plads..
Der er morgenmad begge dage kl 08-09.30 - kl 09.30 bliver morgenmaden taget væk.
Vi spiser frokost kl 12
Eftermiddagskaffe kl 15
Aftensmad kl 19
Hvad forgår der på et sytræf?
Det som så forgår er at vi syer, hygger, griner og spiser..
Der er ikke noget undervisning, eller ting som er besluttet på forhånd.. Det er helt op til sit selv, hvad du har lyst til et lave!
Hvordan skal det så forståes, vi har alle medbragt ting vi gerne vil lave i løbet af weekenden.. Nogle har klippet og forberedt sig hjemmefra, andre tegner af eller klipper på selve træffet..
Det kunne være at man havde et ønske om at prøve et nyt mønster, men ikke var helt sikker på noget sy teknisk. Så er der altid nogen som ved noget, så man hjælper hinanden på kryds og tværs.. Det kan være en maskine som driller, og ofte ved en noget om lige præsis den model.
Hvem kan deltage?
Man kan deltage på sytræf, uanset sin alder, dog skal man være over 18 år, man kan være gammel eller ung, rund eller slank, man kan være overlæge eller på førtidspension..
Faktisk er alle velkomne..
Vi har også mødre som kommer, og har småbørn med, dette er også velkommen (men kun sålænge barnet bliver ammet)
Samtidig med er det også fuldstændig ligegyldigt om du er nybegynder eller er garvet syer, du er stadig velkommen..
Selve Sytræfsyd forgår i Arnum, 6510 Gram
Vi er på Arnums gamle skole, som nu er et meget aktivt hus.
Der er en halvhal, det er herinde vi syer hele weekenden.
På selve skole delen, spiser vi mad, i den gamle aula.
Man kan sove på selve skolen, i klasseværelser mv, dette kræver blot man medbringer eget udstyr,
I hallen har vi køleskab med drikkevarer, til salg til fornuftige priser!
Ting du ikke behøver slæbe med :)
Vi har klippeborde i forskellige højder!
Vi har flere spejle
Vi har strygebræt og strygejern både med og uden damp.
Vi har en "heat press" som er til at presse vliesline med.
Vi har en KAM presse, så man kan få knapper trykket i det man evt har syet, vi har også knapper, som man kan købe.
Vi har en skære plade til fri afbenyttelse..
Vi har hver vores eget bord på 1.80, samt skraldespand og stol.
Vi har trukket kabel tromler ud, så man skal selv medbringe en forlængerledning.
I Arnum har de yderligt en min Købmandä så mangler man slik, smøger eller andet så er der hjælp at hente der..
Hvad for du med i billetprisen på de 550 kr ?
I Billetprisen er der følgende med =
Morgenmad lørdag og søndag, det er den ene dag franskbrød og den anden det rundstykker med diverse tilbehør
Frokost lørdag og søndag, her er der pålægskagemand, samt rugbrød 'smør selv anretning"
Aftensmad lørdag aften, er forskelligt fra gang til gang..
Men her kan nævnes vi har haft en ude og lave mad pandekager, helstegt pattegris.
Udover dette er der fri kaffe/the/varm kakao
Der er også altid søde frivillige, som bager kage, så derfor er der ofte også kage til weekenden også..
Hvis kan har allergi, kan vi også tage hensyn til dette..
Hvornår slutter sytræf ?
Søndag kl 14.30 bliver strømmen taget, og vi afslutter træffet på god maner'
Fælles oprydning, samt et fælles kaffebord -
Alle hjælper til, så går det hele som en leg
Her hjælper alle til, fjerner sit eget bord, samt hjælper til med at sørge for at stedet er efterladt rent og pænt
Luk
Pris: Entré: 305-335 kr Køb/bestil billet
Gram Slot Slotsvej 54, Gram
Kom vær med når Steffen Jensen giver os indblik i livet som korrespondent i Mellemøsten. Et foredrag om hvordan det er at dække krige konflikter samt hvilke konsekvenser det har haft. Steffen Jensen fortæller personligt om Mellemøstens komplicerede sammenhænge fantastisk fascinerende forhold, han kommer i dybden med sider af situationen, som nyhederne på TV ikke giver mulighed for.

For i de fleste steder i verden er tingene, hvad de giver sig ud for at være... mere eller mindre. Ikke i Mellemøsten. Her er det som et flimrende fatamorgana. Netop som man tror, man har forstået noget, man selv lige har oplevet, så viser det sig, at det i virkeligheden er noget helt andet, der er sket. Her er intet, hvad det giver sig ud for at være. I dette område eksisterede virtual reality lang tid inden Internettet blev opfundet. Alle har deres helt egen version af virkeligheden, side om side eksisterer forskellige udgaver af historien, som gensidigt udelukker hinanden.

Men et langt liv med at rapportere fra krige konflikter, ofte befinde sig i farezoner, være omgivet af menneskelig lidelse katastrofer er ikke uden personlige omkostninger. Man kommer ikke hjem uden sår på sjæl sind. Korrespondentens familie betaler så en høj pris.
Alt det fortæller Steffen Jensen om i sit foredrag om jobbet som Mellemøstkorrespondent for TV2.

Om Steffen Jensen: Steffen Jensen har arbejdet som Mellemøstkorrespondent for TV2/Danmark siden stationens start for mere end 30 år siden

Fra Libanonkrigen i begyndelsen af 1980'erne over Det arabiske Forår til krigen imod Islamisk Stat i Mosul i Irak.

Ses vi?

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle

Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/
Luk
Pris: Entré Køb/bestil billet
Gram Slot Slotsvej 54, Gram
Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i 1980'erne. Derudover var - er - han noget af det mest danske, man kan forestille sig på linje med Den Lille Havfrue, Kim Larsen Dronning Margrethe - uden sammenligning, i øvrigt! Så kom deltag i dette helt eksklusive foredrag, som byder på gode nostalgiske minder fra 80'erne, hvor hele Danmark var ramt af fodboldfeber.

Om foredraget
Preben Elkjær var verdens bedste angriber i midten af 1980'erne vel nok den bedste forward, der nogensinde er født med dansk pas.
I dette foredrag tager han tilhørerne med på en tour de force gennem 1980'er-landsholdets gennembrud storhedstid, men han fortæller så ærligt direkte om presset, forventningerne, opture nedture - alt sammen krydret med det velkendte glimt i øjet.

Preben Elkjær spillede 69 A-landskampe for Danmark, scorede i alt 38 mål i den rød/hvide-trøje. I 1984 blev han kåret til Årets Fodboldspiller i Danmark

De fleste voksne danskere har en idé om, hvad Elkjær er for én - men måske får tilhørerne revideret den opfattelse efter mødet med Preben, der i showet interviewes af journalist forfatter Peter Sloth."

Foredraget tager udgangspunkt i bogen "Mit liv som Elkjær" der udkom i november 2012.
Foredraget vil være spækket med anekdoter videoklip fra Elkjærs karriere, der vil endvidere være mulighed for at stille spørgsmål til hele Danmarks målkonge nummer 1.

Ses vi?

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle

Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.