Flere nyheder af
Nanna Færgemann


 
Teater
Ensomme Elo
 
Litteratur
Eremitageslottet
Lukas' bog
Barfodsløbebogen
Pssst!
Røv og gulvsand
Forfattere på prædikestolen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ensomme Elo
Tor. 11. apr. 2013


(Foto: Teater Vestvolden)

Teater Vestvolden har dramatiseret Anita Krumbachs prisvindende historie "Et mærkeligt skib". Det er der kommet en vellykket og tankevækkende forestilling ud af.

Det er et alvorligt og sørgeligt teaterstykke, der handler om den ensomme dreng Elo, der forsøger at blive en del af klassens nye drengs familie. Hans egen familie giver ham ikke nogen opmærksomhed, og i skolen har han ingen venner. I den nyankomne familie møder Elo varme og venlighed. Men han bliver alt for meget for familien, fordi han hungrer efter kærlighed og ikke ved, hvad han skal gøre for at få den. Han bliver for påtrængende og i sit forsøg på at mase sig ind i børneflokken, generer han de andre børn. Det resulterer i, at familien vender ham ryggen. Det er en ulykkelig situation, hvor ens hjerte bløder for ensomme og kiksede Elo, samtidig med at man også har en vis forståelse for familien.

Stykket fremføres af bare en enkelt skuespiller, Andreas Berg Nielsen, der gør det meget overbevisende i rollen som Elo. Han formår med sin drengethed og indlevelse at holde vores opmærksomhed i alle forestillingens 45 minutter. Kun hjulpet på vej af en film, der bliver projiceret op på et lærred, og som på original vis bliver en del af skuespillets rekvisitter.

At man har valgt at supplere skuespillet med en film, gør fortællingen om Elos ensomhed endnu mere tydelig. Der er ikke en direkte forbindelse imellem Elo og klassekammeratens mor, når hun uanfægtet vasker op og svarer lidt forsinket på Elos kontaktforsøg.

Der er ikke langt fra dette teaterstykke til børns og unges medieunivers, hvilket gør det nemt for dem at forholde sig til. Det er en forestilling, der kan være med til at sætte tanker og samtaler i gang om det at være ensom og om ønsket om at høre til.

Teaterstykket er for de 11-årige og opefter, og er bestemt også en oplevelse værd for voksne.

Et mærkeligt skib
Teater Vestvolden
Se spilleplan