Nappedam Havn

Molsvej 33, Rønde

Wednesday 6 July 2022, 2 pm - 3 pm & 3.30 pm - 4.30 pm.

Organizer: Nationalpark Mols BjergeNature

Sælsafari med veteranskibet Skødshoved

Mærk den friske vind i ansigtet og lyt til bølgernes brusen, når veteranskibet Skødshoved stævner ud på denne sejltur, hvor der er gode chancer for at se sæler.

På sejlturen stævner vi ud fra Nappedam Bådehavn ved Kalø Slotsruin og sejler ud til Kalø Slotsruin, der er et af Nationalpark Mols Bjerges mest besøgte seværdigheder i sommerferien. Det er dog de færreste, der oplever middelalder-borganlægget Kalø fra vandsiden, hvor man rigtig kan fornemme, hvor uindtagelig borgen har været fra havet.

På sejlturen passerer vi også stenrønnen, hvor der er der rigtig gode chancer for at se spættet sæl ligge og sole sig på stenene. Med en kikkert i hånden kan man rigtig studere sælerne, og nogle gange dukker der en sæl op i vandet tæt på.

På rønnen står desuden den største kendte sten i Nationalpark Mols Bjerge, kaldet Rønstenen. Stenen vejer omkring 54 ton svarende til noget, der ligner tyve familiebiler eller rundt regnet ni elefanter.

Sejlturen foregår ombord på Skødshoved, der er Danmarks sidste paketskib. Engang var paketskibe et almindeligt syn langs de danske kyster, hvor de fragtede gods fra havn til havn, og i starten af 1900-tallet sejlede Skødshoved i fast rutefart mellem Ebeltoft og Aarhus med gods, post og mennesker.

I dag er en sejltur med veteranskibet Skødshoved i stedet en dejlig sommerferieaktivitet i Nationalpark Mols Bjerge for både store og små, der har lyst til at komme ud på vandet.

Der kan købes øl og vand på skibet, men man er også velkommen til at medbringe sit eget. Selv om sommeren kan der blive koldt på vandet, og mange undervurderer, hvor koldt det kan blive. Så husk varmt tøj og også meget gerne en kikkert, for så bliver sejlturen sjovere.

Der tages forbehold for vejret, som kan gøre det nødvendigt at aflyse. I givet fald får du besked pr. mail og sms.

Entrance fee: 50-150 DKK

Buy/order ticket