Kræftforeningen Tidslerne

Kræftforeningen Tidslerne

Ådalsparken 29
6710 Esbjerg V
Tlf: 86 11 32 44 - 40 15 90 11
Hjemmeside

Tidslerne er en forening for nysgerrige, aktive cancerpatienter. Patienter, som selv vil have indflydelse på egen situation, og som gerne vil vide mere om de muligheder der findes indenfor såvel komplementær som konventionel behandling. I Tidslerne arbejder vi for en positiv og åben dialog mellem alternativ/komplementær behandling og det etablerede sundhedssystem - kun hvis der skabes åbenhed og gensidig forståelse, kan vi som patienter få den bedste behandling. Vores primære formål er at varetage patienternes interesser og sætte disse i centrum. Gruppen af patienter er ingen ensartet eller homogen gruppe, men præget af mangfoldighed. Foreningen arbejder da også ud fra den værdi, at det enkelte menneske er fysisk, psykisk og åndeligt unikt. Dette betyder, at hver enkelt må finde sin egen vej. Hvad der virker og er godt for den ene patient, behøver ikke at virke eller være godt for den anden patient



Viser 15 events fra/efter 26. apr. 2024

Pris: Entré: 500 kr Køb/bestil billet
Lysglimt, Gilleleje Østre Allé 63-65, Gilleleje Kræftforeningen Tidslerne
"hjælp-til-selvhjælp". Få vintermørket ud af kroppen og fyld den i stedet med forårets kærlighed, harmoni og forkælelse. Weekenden vil indeholde fred og samvær, kakaoceremoni, meditation, yoga, fodforkælelse, dans, naturbad og lydhealing. Dorthe Lykke, samt Naturter

Med base i det smukke Lysglimt i Gilleleje med skøn havudsigt, vil vi tage kærlig hånd om os selv og hinanden. Weekenden vil indeholde fred og samvær - kakaoceremoni - meditation - yoga - fodforkælelse - dans - naturbad og lydhealing.

Dorthe Lykke er tovholder på weekenden den 26. 27,28. April og inviterer til:

Danseglæde, flow, fordybende nærværs praksis, til selvomsorg, selvforståelse, ro i nervesystemet og forbundethed.

Inspirerer og motiverer til befriende dans og nærende bevægelse i et kærligt trygt fællesskab. Vi slipper dansefødderne fri, bevæger energien ned i kroppen, ind i hjertet, styrker kontakten indad, og giver kroppene et kærligt, selvforkælende energi boost og "pusterum", med fokus på velvære i krop, sind, ånd og sjæl.
Der kræves ingen danseerfaring. Men mod og lyst til at gå på opdagelse i, hvad bevægelse og musik kan, når vi tillader det, hengiver os, overgiver os til at bevæge energien, være med det, der er, uden at dømme noget som helst - hvad sker der så? Energy in motion.

Danse seancen er inspireret af Groove - metoden, dansegulvet hvor ALLE kan være med. Groove er verdens nemmeste danse metode, UMULIGT at gøre forkert. Man danse også danse siddende, liggende med en finger :) Simple trin og rytmer guides hele vejen, inspireret af alverdens skøn musik, mange forskellige genrer, stilarter og stemninger.

Du kan forvente en kreativ, mindfull stund i krop og sjæl, med sjov og nærende kreativ bevægelse, hvor du inviteres til nye måder at bevæge kroppen på, og øvelse i at forbinde sig og mærke indad, til indre glæde, leg, lethed, livfuldhed, livsgnist, livskraft, styrke, dyb indre ro.

Vi danser og bevæger os, er med det hele, blidt, langsomt, flydende, svævende, skørt, kraftfuldt, indadvendt, udadvendt, maskulin, feminin og alt midt i mellem, også inspireret af elementer vand, ild, luft, jord, ånd.

Alle støttes og opmuntres til at udfolde sig og udtrykke sig på deres egen unikke måde, så det føles rart og rigtigt, ud fra der hvor man er på dagen. Alt er en invitation og kan være en øvelse i at mærke efter, uden at dømme noget som helt.

"Groove" er slang for at være i flow - at have en skøn oplevelse - et pusterum, hvor du glemmer alt om tid og sted.

Dansen efterfølges af personlig tid, til at forankre og mærke indad og give kroppen den opmærksomhed den kalder på og timen afsluttes med guidning ind i ro og stilhed/ afspænding i kroppen.
Denne weekend danser vi i det fri, i den smukke omgivende natur, med silent disco system med headsets til alle, som jeg medbringer, det giver en ekstra dimension til oplevelsen af få lyd og guidning direkte i ørene, så vi kommer lidt i vores egen boble, og i en fælles boble. Det kan se lidt sjovt ud for dem, som ikke er med til festen, og her får vi mulighed for at øve `tilladelse` , til være ligeglade hvad andre og vi selv tænker :))))

Praktisk: Medbring yogamåtte, og tæpper til afspænding, evt. øjenpude.
Medbring vandflaske og behageligt tøj så du kan bevæge dig frit, gerne lag på lag, så du kan justere undervejs. Kondisko, lette sko, der støtter godt om anklerne. Garanti for sved på panden og smil på læben :0)

Om Facilitatoren:
Dorthe Lykke har en baggrund som sygeplejerske, er naturlig kropsbehandler, bachtapeut, dansecoach, og Groove facilitator til voksne og børn. Jeg har de sidste 6 år udbredt danseglæde til voksne og børns glæde og trivsel i livet, til at leve livet i nuet, indefra og ud med hjertet forrest. Jeg har danset som frivillig i kræftens bekæmpelse, og online med Tdslerne under Corona.
Jeg nørder uendeligt sammenhænge krop, psyke, sjæl , ånd, til forståelse af healing og selvhelbredelse, vores rejse som individer og mennesker her på jorden og er optaget at støtte til rejsen hjemad ind i hjertet, gennem kroppene til det højeste kærligste i den enkelte, fællesskabet og dermed verden.
Læs mere om Dorthe Lykke og på FB og insta: groove med Dorthe Lykke

Cacao Ceremoni den 26/4 ved Charlotte Runge

Nulstil dit nervesystem. Cacao ceremoni og selvomsorg

Selvomsorg. Krop. Meditativ bevægelse. Healing. Forløsning. Lydbad. Indre ro.
Velkommen til denne hjertevarme cacao ceremoni, hvor du inviteres til en indre meditativ rejse. Vi skaber kontakt med kroppen og bringer ro i nervesystemet, så du lettere kan mærke dit hjerte. Vi laver vejrtrækningsøvelser, meditation, dans og intuitiv bevægelse.

Den ceremonielle kakao fra Peru støtter dig i at mærke dit hjerte og din krop, din intuition og din indre visdom på kærlig vis. Hensigten er at overgive sig til livet og være i accept med det, der er lige nu. Ceremonien slutter af med et akustisk lydbad.

Cacao ceremonien kan hjælpe dig med at:

åbne døren til det rolige nervesystem
opleve større indre ro og balance
forbinde dig med din intuition
opnå større klarhed
få bedre kontakt med dine behov
føle dig mere forankret i dig selv

Det kræver ingen forudsætninger at være med, bare et åbent og nysgerrigt sind.

Om Charlotte Runge
Som fysioterapeut, transformationsguide og intuitiv healer hjælper jeg mennesker med at skabe en stærkere forbindelse mellem kroppen og hjertet. Gennem de seneste to årtier har jeg haft en passion for at koble neurofysiologi, kropsarbejde, bevægelse, leg og dans med dyb personlig transformation for både voksne og børn. Som fysioterapeut og idrætsuddannet har jeg erfaret, at indre ro begynder i vores nervesystem. Mit fundament er derfor altid neurofysiologien og særligt hvordan vi ved at skabe balance i vores fysiske krop kan etablere en dybere forbindelse til vores hjerte og indre visdom.
Læs mere CEO & Founder Motorikcenter
Kan findes under Charlotte Runge på både FB og insta.

Nærvær i Nuet i Naturen. Signe Narp, 40 år, bosat i Græsted.
Til dagligt ansat som naturterapeut på misbrugsbehandlingscentret Kongens Ø i Munkerup. Uddannet cand.scient.soc., Registreret Naturterapeut samt Natur- og stressvejleder. Naturterapi: Den naturterapi jeg arbejder med handler om at bruge naturens rum som en hjælp til, at vi som mennesker kan komme til stede i nuet. Jeg guider mennesker til at bruge krop og sanser i naturen og åbne op for alle de stimuli som kan støtte os i at blive nærværende. Gennem nærværet kan vi styrke den grundlæggende samhørighed vi har med naturen og finde fred i krop og sind.

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!



Kursusleder:
Mette Wenzell, hovedstaden@tidslerne.dk mobil 61777849.

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Selvhjælpskurser er KUN for patientmedlemmer.
Der er som regel 20 deltagere på selvhjælpskurser.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.

Melder du fra efter tilmeldingsfristens udløb, kan du ikke forvente at få refunderet kursusgebyret. Tidslerne forpligter sig til udgifterne forbundet med ophold, forplejning og underviser til 20 pladser på holdet, uanset deltagerantallet. Derfor refunderes det beskedne deltagergebyr på 500 kr. kun ved forfald pga. sygdom.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.
Pris: Entré: 75 kr
Online event , Esbjerg V
Lene Aagaard vil dele ud af sine erfaringer med trykkammer behandling. Hun havde masser af bivirkninger efter cancer behandling og er i dag uden nævneværdig senfølger og total medicinfri efter trykkammer behandlingen. I Behandlingen af sit cancer sygeforløb fik Lene som bonus en masse bivirkninger, men værre endnu, en masse senfølger.

Hun har gennem de seneste 15 år, siden sygdommen, brugt en del kræfter på at komme tilbage til et liv, hvor hun nu er uden nævneværdige senfølger og totalt medicinfri.

Det der har gjort den største forskel for mig, er helt klart mine behandlinger i trykkammeret på Rigshospitalet siger Lene Aagaard.

Hun vil fortælle om:

Kort om sit sygdomsforløb og behandlingen for sygdommen.

Trykkammerbehandlinger for kræftoverlevere.

Egne erfaringer med trykkammeret.

Info om Lene Aagaard:

Jeg er en efterhånden moden dame, som i 2006 var igennem en intensiv behandling for livmoderhalskræft.

Jeg er gift og mor til 2 voksne børn.

Jeg er selvstændig og driver en mentor og coach virksomhed, hvor jeg hjælper kræftoverlevere til at hjælpe dem selv til det liv de ønsker at leve.

Læs mere om Lene her

Kursusleder:
Christina Hovedskou, zoom@tidslerne.dk, mobil 23373363


Ved tilmelding modtager du en mail med link til ZOOM.



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til 1/3-dels pris
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Engen ved Fruens Bøge Skovalleen, Odense SV Kræftforeningen Tidslerne
Ude under åben himmel, vil Sara, som er certificeret Qigong Instruktør, give en intro i Qigong og føre os igennem skønne Øvelserne. De er stående og omfatter rolige bevægelser, stræk, visualiseringer og åndedrætsøvelser. Qigong er et sammensat ord: "Qi", som betyder livsenergi og "Gong", som betyder dedikeret tid. Det er derfor resultatet af den dedikerede tid, du arbejder med din energi, din Qi. Qigong er kinesiske helsebevægelser og kan dateres 5.000 år tilbage.

Qigong kan også betegnes som mindfulness i bevægelse. Øvelserne omfatter rolige bevægelser, stræk, visualiseringer og åndedrætsøvelser, hvis formål er at forbedre flow af livsenergien/ Qi rundt i kroppen. Qigong er for alle. Du kan justere og tilpasse øvelserne efter dit eget tempo og formåen.

Qigong øvelserne udføres i et roligt tempo med fokus på det dybe åndedræt, hvilket aktiverer det beroligende nervesystem. Qigong kan derfor hjælpe kroppen med at sænke stressrespons, have smertereducerende effekt, forbedre søvnen og give mere overskud i hverdagen.

Qigong øvelserne udføres stående og hjælper med at styrke muskulaturen, smidiggøre led og træne balance.

Vi laver øvelserne 3 mandage gange 1 time.
Mandag den 6. maj, mandag den 27. maj og mandag den 3. juni.

Vi mødes kl. 16.30 i en 1 time på det grønne græs på Engen under åben himmel.

Mødested første gang: overfor Ishuset v/ Skovsøen, Fruens Bøge
Betaling via nemtilmeld for alle 3 gange: Kr. 50 Tidsels medlemmer Kr. 100 ikke Tidsel medlemmer

Tag gerne løst og afslappet tøj på, som du kan bevæge dig i. Det er en god idé at have lidt vand med.

Lidt om mig
Jeg hedder Sara, er 47 år, og er certificeret Qigong Instruktør fra Vibeke Fraling Qigong Academy og er nu også ved at videreuddanne mig som børneqigong instruktør. Jeg har 2 ugentlige Qigong hold.

Jeg er førtidspensionist pga. kroniske smerter i bækkenet. Jeg opdagede Qigong for 2 år siden, og mærkede med det samme større energi og overskud og samtidigt kunne jeg stille og roligt mere og mere med min krop. Så jeg besluttede, at jeg gerne vil give dette videre.
Denne gang til Tidslernes medlemmer og andre interesserede.

Jeg glæder mig til vi ses og gør Qigong sammen

Alle er velkomne.



Kursusleder: Annette Demant, Fyn@tidslerne.dk, Telefon 6065 0351

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Pris: Entré: 300 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A, Jægerspris Kræftforeningen Tidslerne
Vi vil arbejde med søvnen fra flere forskellige vinkler ved brug af åndedræt, mindfulness og hypnose. Du vil derefter kunne lave øvelserne derhjemme. Janni er uddannet som hypnoseterapeut fra Hypnoseskolen i Kbh. 1016, hypnose psykoterapeut fra psykoterapeutakademiet i Kbh. 2018 og blev i 2020 uddannet Mindfulnessinstruktør og åndedrætsterapeut. Janni er oprindeligt uddannet grafisk designer.

Janni er 48 år og bor i København med sin familie.

Janni arbejder til dagligt hos Center for bevidsthed og i sin klinik i hjemmet.

Dagen vil starte med lidt teori ang. søvn og en snak om deltagernes forventninger og udfordringer.

Vi kommer til at arbejde ud fra den holistiske holdning, hvor alle aspekter af kroppen vil blive inddraget.

Vi vil få teknikker og øvelser der hjælper kroppen til at falde til ro både på det fysiske og psykiske plan. Desuden vil det hjælpe hormonsystemet og hjernen (tankemylder). Du vil derefter kunne lave øvelserne derhjemme.

Vi kommer til at arbejde med åndedræt, mindfulness, hypnose og det ubevidste sind.

Der vil være en times frokostpause.

Kom i afslappet tøj og medbring en madpakke.

Der vil blive serveret kaffe, the, vand og snaks på dagen.

Vi glæder os til at se jer i Danmarks mindste kulturhus.

MVH

Kreds Nordsjælland

Kursusleder:

Lotte Bonometti, 22588091, lotte.bonometti@tidslerne.dk

På dette dagskursus har Patient medlemmer fortrinsret. Det betyder at alle kan melde sig på, men er der Patient medlemmer på ventelisten, kan IKKE Patient medlemmer risikere at blive frameldt igen, selvfølgelig med refundering af det indbetalte. Men meld dig endelig til, vi vil gerne have kurset fuldt booket.

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Flagermusehuset i Rø Plantage Sigtevej 14, Rø, Gudhjem Kræftforeningen Tidslerne
Denne måneds TidselCafé byder på skovbad med Camilla Uhrskov Jordal. Et skovbad er en stille vandring over en kort distance med små øvelser og meditationer undervejs. Vi mødes ved Flagermusehuset i Rø Plantage. Beskrivelse af skovbadet
Skovbadning stammer fra Japan, hvor det hedder shinrin-yoku. Shinrin er det japanske ord for skov og yoku betyder bad. "Shinrin-yoku" handler dog ikke om at bade i vandløb eller søer, men om at lade sig indhylle og "bade" i skovens atmosfære via sine sanser. Skovbadning er ikke det samme som at gå en tur i skoven. Når man skovbader, går man meget langsomt og har fokus på bare at være og skabe kontakt med naturen ved at høre, se, dufte, smage og mærke den. Når sanserne åbnes og aktiveres, skaber vi forbindelse til naturen. I Japan forskes der videnskabeligt i naturens og skovbadets gavnlige virkning på sundheden. Nogle af resultaterne viser, at selv et kortere ophold i et skovområde kan styrke immunforsvaret og reducere tegn på stress, angst og depression. Ophold i naturen styrker helbredet, ligesom det går ud over helbredet, når vi ikke har adgang til naturen.

Hvordan forløber et skovbad?
Et skovbad er en stille vandring over en kort distance med små øvelser og meditationer undervejs. Vi mødes ved Flagermusehuset, hvorefter jeg vil føre jer ud i naturen, hvor skovbadet starter med en lille tjek-ind, hvor vi hilser på hinanden og lander i vores krop igennem blid bevægelse og sanseaktivering. Derefter følger en stillevandring rund omkring søen med et par stop undervejs, hvor vi sammen og hver for sig udforsker naturen nærmere. I slutningen af skovbadet vil I blive guidet ind i en meditation, hvorefter vi runder af med igen at hilse på hinanden og sige farvel.

Om jeres guide
Jeg hedder Camilla og er uddannet nordisk skovbadsguide ved Naturrefugium Nature Academy i sommeren 2021. Uddannelsen tager afsæt i det japanske skovbads metoder, der har videnskabelige underbyggede effekter på fysisk og mental velvære. Jeg er selv naturnyder og har igennem hele mit liv ophold mig meget udenfor, dog særligt efter at min mand og jeg flyttede til øen i 2019, hvor min kærlighed til øens særlige natur virkelig blomstrerede. Jeg har igennem min uddannelse til skovbadsguide selv mærket på egen krop, hvordan skovbadet lærte mig at bruge naturen til at skabe ro i mit eget nervesystem, og jeg benytter selv aktivt metoderne i dag til at genfinde den ro igen og igen. Du kan følge mig på instagram @naturensomguide

Mødested
Flagermusehuset i Rø Plantage (Sigtevej 14)
Vi laver fælleskørsel efter behov.

Alle er velkomne.

Tidslerne serverer lidt godt til ganen i pausen.

Kursusleder: Gitte Hansen, Bornholm@tidslerne.dk, mobil 51892185

Husk at melde fra hvis du bliver forhindret, så der bliver plads til en anden. Afbud kan ske via den mail, du modtager ved tilmeldingen.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage, men du støtter en god sag
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Seniorhus Odense Toldbodgade 5, Odense C Kræftforeningen Tidslerne
Peter Køpke holder foredrag om rejsen, fra han som 60-årig fik konstateret prostatakræft og om de ændringer, der virkede for ham og som gør, at han i dag er rask. Peter fortæller hvordan Budwig kuren tilberedes. Foredraget er åbent for alle. Tidl. Vognmand Peter Køpke, fik i 2007 konstateret prostatakræft som 60-årig.

Sygdommen blev anset som stationær, lægerne vurderede, at den ikke ville bedre sig, men tværtimod forværres med tiden.

Peter Køpke besluttede selv at tage ansvaret for sit helbred.

Peter Købke fortæller om de ændringer, der virkede for ham, og som gør, at han i dag er rask og hans knoglemetatastaser er forsvundet og hans PSA tal er er ændret fra 593 til 0,2.

Budwigkuren, motion, livsstil, tankegange, kost og kosttilskud har tilsammen givet et godt resultat for ham.

Kom ind på Seniorhus Odense den 22.5.24 kl. 19 og hør Peters historie, hvad han gjorde. Han vil bla. fortælle om budwig kuren og hvordan han tilbereder den.

Læs mere om Peter og Budwig kuren her på Tidslernes hjemmeside.
Der er 4 gode artikler om kuren.


Tidslerne serverer lidt godt til ganen i pausen.

Alle er velkomne.

Kursusleder: Annette Demant, Fyn@tidslerne.dk, Mobil 60650351

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris

3-dages selvhjælpskursus - Lær at tage ansvar for dit liv

Fredag den 5. til søndag den 7. juli 2024, kl. 15.
Pris: Entré: 500 kr Køb/bestil billet
Stenstruplund Kursuscenter Jernbanevej 2, Stenstrup Kræftforeningen Tidslerne
"Lær at tage ansvar for dit liv i tanke, ord og handling, for krop, sind og ånd". Ved hjælp af metoden "Art of Transformation" vil du lære at transformere din modstand mod forandring og arbejde mere bevidst med at opnå dine mål og ønsker. AOT-Metoden bygger på 3 søjler:

* Første søjle handler om at de aftaler, du laver med dig selv.
* Anden søjle handler om dit succesmønster.
* Tredje søjle handler om, hvordan du synliggør din succes for dig selv og fejrer den.

Træningen giver dig værktøjer til at forløse fastlåste følelser, traumer og blokeringer, som forhindrer dig i at leve dit liv i overensstemmelse med dit højere formål, indre ønsker og drømme.

Undervisningen:
Vi tager udgangspunkt i den ældste visdom og den nyeste forskning og bestræber os på at gøre det enkelt og let forståeligt. Øvelserne er konkrete og operationelle og angiver metoder til at arbejde struktureret med dig selv.
Du er din egen mester og elev. Så du kommer ikke sovende til dine resultater. Til gengæld kan du takke dig selv for at være nænsom, tålmodig og vedholdende.

Træningen:
Træningen starter på kurset og fortsætter resten af livet. Livet er allerede nu din træningsplatform. Vi kommer ind på, hvordan du kan opsøge din fortsatte træning og transformere modstanden i dit liv. Mens Livet leves vokser vores bevidsthed med vores erfaringer. udfolder sig. Det betyder også at det du giver opmærksomhed skaber din virkelighed. Du bliver, hvad du træner.

Mønsterdannelse:
Ved at ændre perspektiv på elementer i dit liv, kan du ændre udbytte og vælge en ny retning. Livet består for det meste af gentagelser og ved nærmere øjesyn dukker der ofte et mønster frem, som kan hjælpe dig til at frigøre begrænsende tankemønstre og uhensigtsmæssige vaner.

Fornyelse:
Ved at blive bevidst om dine begrænsende mønstre og overbevisninger kan du skabe nye og bedre vaner og handlinger og vælge at sætte dig selv fri til at være den du er.

Find dit indre mod, styrke og din retning:
Metoden hjælper dig med at opdage dit indre mod, styrke og værdier, så du kan skabe en autentisk identitet og dermed retning i dit liv. Oplev glæde og frihed, der kommer fra at leve i overensstemmelse med din sande kerne. Det er en proces, der inviterer til selvrefleksion og nysgerrighed. En proces der kan resultere i et rigere og friere liv, hvis du ønsker det.

Michael Broby Lorenzen, (indianske navn er Oceanbow) er ekspert i transformationer. Som en moderne Shaman arbejder han ud fra den opfattelse, at udvikling sker indefra og ud. Hans særlige talent er at få folk "ned i kroppen" og transformere tanker og følelser på en måde, der giver vækst og udvikling.

Oceanbow vil med sin empatiske autoritet, nysgerrighed og nærvær, invitere deltagerne på en indre rejse mod selvautoritet og selvansvarlighed. Uanset hvilket prædikat, man sætter på Michael Broby Lorenzen, er hans arbejde båret af passion, energi og empati. Hans mangeårige erfaring, gør at han både kan udfordre og provokere - og besøge de svære ting med indsigt og sans for humor.

Læs mere om underviser Michael Broby Lorenzen her.

På Stenstruplund er det kun nogle værelser, der har eget bad/toilet og nogle værelser er placeret på 1. sal med trapper.

Har du specielt behov for eget bad/toilet pga. stomi eller andet eller har du svært ved trapper, så giv venligt besked til kursusleder.

Kosten på Stenstruplund er vegansk, økologisk og glutenfri. Som et tilvalg vil der også være alm. brød, æg, fisk, oste mm til de fleste måltider.

Der er tog lige til døren.

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!



Kursusleder:
Dorthe Helbrink, dorthe.helbrink@tidslerne.dk, mobil 51270176

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Selvhjælpskurser er KUN for patientmedlemmer.
Der er som regel 20 deltagere på selvhjælpskurser.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.

Melder du fra efter tilmeldingsfristens udløb, kan du ikke forvente at få refunderet kursusgebyret. Tidslerne forpligter sig til udgifterne forbundet med ophold, forplejning og underviser til 20 pladser på holdet, uanset deltagerantallet. Derfor refunderes det beskedne deltagergebyr på 500 kr. kun ved forfald pga. sygdom.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.
Pris: Entré: 700 kr Køb/bestil billet
Stenstruplund Kursuscenter Jernbanevej 2, Stenstrup Kræftforeningen Tidslerne
Kursus for Par - Slip dit ubehag med Tapping, tankefeltterapi (TFT)/EFT. Grundkurset er for alle, og du får et værktøj, som nemt og effektivt giver gode resultater. Få et værktøj der lige her og nu kan lindre eller fjerne ubehag på kort tid. Grundkurset er for alle, og du får et værktøj, som nemt og effektivt giver gode resultater.

Kunne du tænke dig et værktøj der lige her og nu kan lindre eller fjerne ubehag på kort tid, og med varige resultater?

Har du allerede prøvet mange andre værktøjer og teknikker ude på markedet, men uden resultat - eller har du oplevet aftagende virkning noget tid efter?

Hvis ja - kan du nu lære et meget simpelt og dog yderst effektiv selvhjælpsværktøj, der kan forandre dit liv.

På disse 3 spændende dage lære du tapping/tankefeltterapi/EFT, en effektiv behandlingsteknik, der er let at lære og anvende for helt almindelige mennesker.

Behandlingen virker gennem aktivering af visse meridianpunkter, kombineret med samtale og fokus på ubehaget.

Lars Mygind er en erfaren og underholdende underviser som har lavet 18 kurser for tidslerne siden 2012

Dokumenteret behandling med TFT/EFT

Forskning dokumenterer at behandling med en professionel EFT/TFT-terapeut kan skabe følgende resultater:
  • Nedsættelse af angst med 40% - nogle gange på en enkelt session (Clond, 2015)

  • En bedring af PTSD hos 84% af veteraner i løbet af 6 sessioner (Sebastian & Nelms, 2016)

  • Overvægtige klienter ikke bare taber sig - men holder vægten nede på langt sigt (Stapleton et al., 2014)

  • Nedsættelse af depressionssymptomer hos 41% (Nelms & Castel, 2016)

  • Nedgang eller ophør af stress-relaterede tilstande (Church, 2013a)

  • Opfølgningsstudier viser at resultaterne er vedvarende over længere tid hos de fleste klienter (Church, 2013a)

  • Smerteniveauer falder med gennemsnitligt to tredjedele på en 30 minutters session (Church & Brooks, 2011)

  • Sympomter fra autoimmune sygdomme som psoriasis og fibromyalgi nedsættes (Brattberg, 2011; Hodge & Jurgens, 2014)

  • Effekten er ensartet i mange forskellige befolkningsgrupper, fra stressede ansatte, til studerende og flygtninge (Boath et al., 2014; Church 2013a)

  • Neutralisering af traumatiske erindringer, gennem hukommelses (Church, 2013b)

  • Nedsættelse af stresshormoner som kortisol(Groesbeck et al, 2017)

  • Regulering af inflammationer og immunitetsgener (Maharaj, 2016)



Der findes i dag over 330 videnskabelige artikler om tapping/TFT/EFT.

For at deltage i kurset skal du se en video inden kurset, vi sender et link når du er tilmeldt og desuden anbefaler vi at du har læst bogen "Tankefeltterapi og EFT" af Lars Mygind og Hanne Heilesen fra 2014.

Medbring: Sengelinned, Håndklæder og evt. badetøj

Læs mere om Stenstruplund her www.stenstruplund.dk

Der er faciliteter til rådighed for aftenhygge. Da det er par, bor I på dobbeltværelser.

På Stenstruplund er det kun nogle værelser, der har eget bad/toilet og nogle værelser er placeret på 1. sal med trapper.

Har du specielt behov for eget bad/toilet pga. stomi eller andet eller har du svært ved trapper, så giv venligt snarest besked

Kosten på Stenstruplund er vegansk, økologisk og glutenfri. Som et tilvalg vil der også være alm. brød, æg, fisk, oste mm til de fleste måltider.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Kursusleder: Mai Nielsen, formand@tidslerne.dk mobil 40159011.

Dette Selvhjælpskursus er for patientmedlemmer og deres partner.
Der er plads til 30 deltagere på kurset.

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.


Vær OBS. på at der først lægges én billet i kurven for patientmedlemmet og svares på alle spørgsmål, og dernæst lægges endnu en billet i kurven og svares på spørgsmål for partneren.

Husstandsmedlem er registreret som et tillæg på Patiensmedlemmets medlemsnummer og koster 25 kr. årligt.

Støttemedlemmer har eget medlemsnummer og koster 225 kr. årligt.

At få kræft er en livsomvæltende oplevelse, ikke blot for den ramte, men også for de pårørende.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Ramt af kræft - hvad nu? v/Bernt Lassen

Torsdag den 22. august 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Borgernes Hus Østre Stationsvej 15, Odense C Kræftforeningen Tidslerne
Bernt fortæller sin personlige rejse med en kræftdiagnose og de valg, der er forbundet med et Nej Tak til konventionel behandling. Bernt er ikke imod konventionel behandling, men vælger livskvalitet frem for en forventning om længere levetid. I foredraget: RAMT AF KRÆFT - HVAD NU?" med undertitlen "Er livskvalitet vigtigere end levetid?" beskriver Bernt sig selv og hans hustru Heidis rejse med hans kræftdiagnose, og henvisninger til de alternative veje, de har valgt at følge i stedet for en konventionel behandling. Veje, der indtil videre har givet 2 år med et normalt liv efter diagnosen.

Bernt er ikke imod konventionel behandling, men han kunne ikke se sig selv leve med de konsekvenser, som lægerne stillede ham i udsigt efter en konventionel behandling. Han valgte derfor at gå en anden vej og vægte livskvalitet frem for forventet levetid.

Bernt's budskab er, at give sig selv tid til at lytte til sig selv og mærke efter, hvad der føles rigtigt, når man rammes af en kræftdiagnose. Det kan sagtens være, at en konventionel behandling er det rigtige, det er bare vigtigt, at man har sig selv med i beslutningen og bevarer håbet og troen på, at man kan komme godt ud på den anden side af diagnosen.

Læs mere om Bernt Lassen og hans bog på Ramt af kræft - hvad nu?

Vigtigt vedrørende adgangen:
Adgangsforhold uden for Borgernes Hus' åbningstid. I kommer ind i huset udenfor åbningstid via personaleindgang fra Østre Stationsvej. Denne indgang findes 50 meter til venstre/vest for hovedindgangen på Østre Stationsvej 15 . Vi vil være ved døren og lukke jer ind i 30 minutter før foredragets start.

Tidslerne serverer lidt godt til ganen i pausen.

Kursusleder:
Annette Demant, Fyn@tidslerne.dk, Telefon 6065 0351

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til 1/3-dels pris

Forkælelsesaften i Dronning Dorotheas Badestue

Mandag den 9. september 2024, kl. 17-21.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
Dronning Dorotheas Badstue Hospitalsgade 16, Kolding Kræftforeningen Tidslerne
Kreds Kolding inviterer til en dejlig forkælelsesaften i Dronning Dorotheas Badstue. Arkitekturen og indretningen er inspireret af 1500-tallet. Dette arrangement er KUN for patientmedlemmer, samt deres ægtefælle/kæreste.

Arkitekturen og indretningen er inspireret af 1500-tallet. Det skaber en helt unik atmosfære med hygge og varme, og det indbyder til ro og fordybelse langt væk fra hverdagen.

Ved ankomsten får du udleveret badekåbe og håndklæde. Du skal selv huske badetøjet og evt. badetøfler.

Der bliver mulighed for at benytte alle Badstuens faciliteter som dampbad, sauna, koldtvandsbassin, saltbassin, relaxbassin, duftbassin og tagterrassen med spabad og sauna, hvorfra du kan nyde den fantastiske udsigt til Koldinghus og Slotssøen.

Badstuen har en lille overraskelse til os i løbet af aftenen.

Der vil blive serveres en lækker økologisk aftensmad.

Vigtigt:
Badstuen er mobilfri zone.
Undlad barbering af ben på dagen.
Du bør tage dine smykker af inden du går i saltvand.

Der vil være opkald fra vandet kl. 20:30.

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Er du ikke medlem, kan du tilmelde dig Kræftforeningen Tidslerne her

Er du allerede medlem, kan du tilmelde din ægtefælle/kæreste som Støttemedlem på dit eget medlemskab. Det koster kun 25 kr. om året.
Det hjælper Tidslerne og I får billet nr. 2 til medlemsprisen.