Kulturkalender

Viser 45 events i Frederikssund Kommune d. 14. nov. 2018

Hackeren og kultfiguren i 'Millennium'-bogserien skabt af Stieg Larsson, Lisbeth Salander, vender tilbage i en film baseret på romanen "Det der ikke slår os ihjel". Claire Foy ses i rollen som Lisbeth Salander og Fede Alvarez har instrueret.

Julemandens Datter - 2D

Ons. d. 14. november 2018, kl. 15.45.
Familiefilm om 12-årige Lucia, der bor i Grønland med sin mor Claudia og sin far Julius, kendt som julemanden. Hun vil gerne gå i julemandsklassen, men det må hun ikke, da den kun er for drenge. For at bevise at hun er god nok, bliver hun sat på en prøve.

Bohemian Rhapsody - 2D

Ons. d. 14. november 2018, kl. 18.10 & 20.30.
Musikfilm, der er en hyldest til Queen, deres musik og deres uforlignelige forsanger, Freddie Mercury. Filmen illustrerer bandets kometagtige karriere gennem deres ikoniske sange og revolutionerende sound, der gav dem stjernestatus.
Musikdokumentar, der fortæller om bandet Coldplays utrolige rejse fra ydmyge kår til stadionspækket superstjernestatus. Filmen udgøres af live-optagelser, bag om-dokumentarmateriale og hidtil uset arkivmateriale optaget henover 20 år.

Vogterne

Ons. d. 14. november 2018, kl. 19.
Parkteatret Jernbanegade 41, Frederikssund
Drama af Xavier Beauvois, der udspiller sig i 1915, hvor Frankrig og Tyskland strides på slagmarken. Franske byer og landsbyer tømmes for unge, arbejdsdygtige mænd, så kvinder, børn og gamle mænd må holde sammen på både privat- og arbejdsliv.

Bad Times at the El Royale

Ons. d. 14. november 2018, kl. 19.30.
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Amerikansk thriller, hvor syv fremmede, hver med sin hemmelighed, får deres skæbner flettet sammen ved Lake Tahoe's El Royale, et lurvet, nedslidt hotel med en mørk fortid, hvor intet er, som det ser ud. Med blandt andre Chris Hemsworth og Jeff Bridges.

Bohemian Rhapsody

Ons. d. 14. november 2018, kl. 19.30.
Skibby Kino Hovedgaden 33, Skibby
Musikfilm, der er en hyldest til Queen, deres musik og deres uforlignelige forsanger, Freddie Mercury. Filmen illustrerer bandets kometagtige karriere gennem deres ikoniske sange og revolutionerende sound, der gav dem stjernestatus.

Venom - 2D

Ons. d. 14. november 2018, kl. 20.45.
Science fiction og actionfilm baseret på Sonys eget Marvel Univers, der handler om den onde Spider-Man karakter Venom, som er i stand til at besætte mennesker, og således give dem kræfter som en edderkop. I hovedrollen ses Tom Hardy.

Overlord - 2D

Ons. d. 14. november 2018, kl. 21.
Actiongyser af Julius Avery, der handler om to amerikanske soldater, som kommer bag fjendens linje på en mission under Anden Verdenskrig. Men snart finder de ud af, at landsbyen ikke kun er invaderet af nazister, men at der er en større trussel på spil.

"Et hjørne af Corner"

Lør. d. 3. til søn. d. 18. november 2018, Fernisering lør 3.11. kl. 13-16, åbent lør-søn 13-16, man-fred 13-17.
Pris: (Fri entré)
Langes Magasin Østergade 3 C, Frederikssund
Malerier/grafik/skulpturer af Mia-Nelle Drøschler, Merete Hansen, Jens-Peter Kellermann, Claus Handgaard, Lars Heiberg. Inspireret af drømme, fantasier, mytestof, dagligdag, bibelstof, livets drama, kommenteret med humor, vid, ironi, finurlighed -i farver. Frederikssund Kunstforening præsenterer "Et hjørne af Corner" med følgende kunstnere:

Jens-Peter Kellermann
Man kan altid genkende en Jens-Peter Kellermann-figur: Ædelt bronze blandes med tegl, skifer, granit, marmor og til tider korkpropper i hans på en gang forfinede og rustikke figurer, hvis farvemæssige og stoflige variable sanselighed passer så godt til de fortællinger, de er bærere af.
Hans figurer synes at udgøre en stadig strøm af budbringere fra et univers med alskens kulturelt fællesgods, hvor materialerne og religiøse, mytologiske og burleske beretninger befrugter hinanden.
Der fortælles historier om forfængelighed, indbildskhed og kærlighed, og i figurerne indlejres underfundighed og humor, men aldrig distancerende ironi.
Stenene forarbejdes i København og voksen føjes til i Venedig, i Rom, i Athen og i Prag efter inspirerende spadsereture blandt fortidens minder. Tilbage i Danmark færdiggøres værkerne med støbningen af bronzen og monteringen på basen.

Lars Heiberg
Lars Heiberg skildrer hverdagen og dens genkendelige rum. Motiverne i hans værker er en slags dagligdagens snapshot - motiverne er fra forskellige steder Lars Heiberg har været, en slags hverdagsportræt, med spor tilbage til de klassiske motivvalg som stilleben, portrætter, model, landskaber, interiør og stemningsmotiver fra det offentlige rum.
Med et tvist får vi et kik ind i privatsfærens intime interiør, hverdagens skæve miljøer og dets æstetik. Motivverden kombineres med en abstrakt rumopfattelse for at sammenblande de figurative elementer med geometriske mønstre og farvefelter, for dermed at skabe illusioner af forskellige dybder og dimensioner af rum, som lapper hen over hinanden. Værkerne bliver derved små kaotiske udsagn om steder, miljøer og rum, der er med til at definere, hvem vi er eller gerne vil være. Motiverne bliver en slags hverdagsportræt, med et tvist.

Claus Handgaard
For Claus Handgaard Jørgensen er kunst - på linje med andre visuelle udtryk - først og fremmest et spørgsmål om kommunikation, og dette forhold er et gennemgående undersøgelsesfelt i hans arbejde. I sine primært grafiske og ofte computerbaserede værker søger han derfor ikke at formidle store sandheder om dette og hint, men sætter snarere fokus på, hvordan og hvorfra vi kommunikerer.
Med en form for postmoderne hverdagsrealisme skildrer Claus Handgaard samtidens brogede billedkultur, og som en spejling af denne optræder referencer til bl.a. tegneserier, kunsthistorie, reklameæstetik på lige fod i hans værker.
Motivisk tager han gerne afsæt i fiktive såvel som faktiske byrum, hvor ord og sætninger inkorporeres i form af neonskilte med budskaber, der på humoristisk vis rummer overvejelser om det at skabe eller aflæse et billede som fx Big Expectations - This Picture Has No Hidden Meaning. I andre antager klichéfyldte statements som We All Lie og Ulykkelig og forelsket tragikomiske dimensioner, som de blinker mellem at fyldes og tømmes for betydning. På en gang henvendt til alle og ingen.
Gennem repetition af disse og andre punkterede almindeligheder gør Handgaard opmærksom på, hvordan livet består af trivialiteter, der er så åbenlyse, at vi ikke skænker dem en tanke, men blot gentager dem. Et vilkår, han selv er underlagt, som det antydes i værkernes til tider selvbiografiske fortællespor, der samtidig peger på, at både afsender og modtager af et budskab altid selv er forankret i et subjektivt perspektiv på verden - og at det er her nuancerne vokser frem.

Merete Hansen
Merete Hansen er født i 1940.
Bor og arbejder på Stevns.
Merete Hansen er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1958-63.
Debut 1958 på KE. KE 1958-60.
Charlottenborgs Forårsudstilling 1960-71.
Merete Hansen har været gæst på Grønningen.
Hun har udstillet på Ung Dansk Kunst.
Kunstforeningen Gl. Strand.
Charlottenborgs Efterårsudstilling.
Udført mælkegavl i København.
Separatudstilling i Kunsthallen i Købmagergade i 1991 og på Kastrupgård, Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa i 2004-05.
Bogudgivelse med indlæg af kunstkritikeren Bent Irve og digteren Søren Ulrik Thomsen.
Repræsenteret på Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot.
Merete Hansen har modtaget Georg Jensens Sølvsmedies kunstnerpris, Henry Heerups legat.
Anne Marie Telmanyi, født Carl Nielsens Fond.
Medlem af Kunstnersamfundet, KKS, BKF og kunstersammenslutningen Corner.

Mia-Nelle Drøschler
Mia-Nelle Drøschler er uddannet i Fine Art fra Goldsmiths, University of London (2010).
Drøschler arbejder med maleri, installation, skulptur, performance og tekst, hvor hun stræber efter at skabe en sammenhæng mellem de forskellige kunstarter. Hendes værker laves intuitivt og spontant. Indholdet er hukommelse, under-bevidsthed og køn. I de individuelle malerier, skulpturer, tekster og performancer fanger hun flygtige og dramatiske scener, hvor erindringer og drømme kolliderer med fortid og nutid. Drøschler mener, at maleriet kan appellere til andre sanser end synet, nemlig følelsen af din krop i bevægelse, når du bevæger dig mod værket, stopper op, går tættere på og således bliver en del af den kunstneriske oplevelse.
Drøschler har deltaget i en række gruppe- og soloshows i Danmark, England og Skotland