Kulturkalender

Viser 45 events i Frederikssund Kommune d. 19. sep. 2020

An Officer and a Spy

Lørdag den 19. september 2020, kl. 17.
Parkteatret Jernbanegade 41, Frederikssund
Fransk film om Dreyfus-affæren, baseret på Robert Harris' bog af samme navn. Hovedrollerne spilles af blandt andre Jean Dujardin og Louis Garrel. Filmen er instrueret af Roman Polanski.

The Personal History of David Copperfield

Lørdag den 19. september 2020, kl. 19.30.
Skibby Kino Hovedgaden 33, Skibby
En filmatisering af den klassiske Dickens om David Copperfields rejse gennem det ekstremt klasseopdelte samfund i industrialiseringens London, der byder på et væld af oplevelser, og inspirationer nok til at forfølge drømmen om at blive forfatter.

Mysteriet om Henri Pick

Lørdag den 19. september 2020, kl. 19.30.
Parkteatret Jernbanegade 41, Frederikssund
Et mesterligt romanværk dukker op på en støvet hylde for afviste manuskripter. Værket af underskrevet Henri Pick - men hvem er dette mystiske forfattertalent?

Stor fiskekonkurrence i Isefjorden & Roskilde Fjord

Fredag den 18. til søndag den 20. september 2020, kl. 00.
Pris: (Entré: 199 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Strandgrillen Strandvej 2, Frederikssund
Fiskekonkurrence i fjordlandet d. 18. 20. september. Til denne fiskekonkurrence skal du fange den længste havørred. Fjordlandet Open er en frivillig catch & release fiskekonkurrence. Det engelsk udtryk "catch & release" betyder fang og genudsæt, hvilket efterhånden er blevet integreret i det danske lystfiskersprog.

Så til denne konkurrence skal du blot fange en havørred, måle længden og tage et billede. Og som deltager har du to dage - lørdag og søndag - til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord eller Isefjorden.

Efter fangsten sender du billedet ind til arrangørerne, hvorved din fangst indgår i konkurrencen. Vi opfordrer samtidigt til, at fisken genudsættes i fjorden efterfølgende.

Du behøver ikke at have en lang lystfiskerkarriere bag dig for at deltage - du kan være lige så god og heldig som alle andre. Så længe man har snøren i vandet - er der altid en chance for en flot fisk.

Der er mulighed for at vinde nogle særdeles flotte præmier, der i år er sponsoreret af Jagt og lystfiskerhuset i Roskilde. Denne udgave af Fjordlandet Open bliver drevet i et samarbejde mellem netop Jagt og Lystfiskerhuset samt Frederikssund Kommune og Fishing Zealand.

Det obligatoriske måleredskab, der skal anvendes under konkurrencen, udleveres to steder fredag aften i fjordlandet kl. 17.30-19.00. Henholdsvis ved Ryegaard Ishus ved Munkholmbroen - Munkholmvej 325, 4300 Holbæk og i Frederikssund Kommune ved grillbaren "Route 66" - Strandvej 1, 3600 Frederikssund.

Der vil også foregå udlevering af målebånd lørdag morgen på de samme lokaliteter kl. 5.45-6.15.

Udlevering er måleredskaber sker ved fremvisning af gyldig billet. Grundet de særlige omstændigheder kan der også udleveres måleredskaber til dine fiskekammerater, hvis deres billetter medbringes. Derfor er det ikke nødvendigt at alle møder op personligt - men man kan medtage måleredskaberne til fiskekammeraterne.

Sideløbende med fiskekonkurrencen afholder vi som vanligt også en fotokonkurrence, så sørg for at tage en masse smukke fotos af dine oplevelser ved vandet.

Du kan finde meget mere information, se præmierne og finde tilmeldingen på konkurrencens hjemmeside https://fjordlandetopen.dk/og på konkurrencens Facebook-side: https://www.facebook.com/fjordlandetopen/.

På Facebook-siden kan du også holde dig løbende opdateret med de flotte fangster og billeder under konkurrencen.

Prisen for deltagelse er denne gang sat til kun 199 kr.!

2 x Hejnfelt og Wicky Meggele

Lørdag den 12. til søndag den 27. september 2020, Fernisering lørd. 12.9. kl. 13-16, ma-fr kl. 13-17, lø-sø kl. 13-16.
Pris: (Fri entré)
Langes Magasin Østergade 3B, Frederikssund
Musik v. Niels Elberling, klaver, og Jørgen Lykkegård, bas. Billedkunstner Maiken Hejnfelt udstiller malerier, fotograf Niels Hejnfelts billeder bærer temaet "Rundt i Frederikssund" og keramiker Wicky Meggele viser keramiske værker med et strejf af humor. Maiken Hejnfelt

Maikens malerier fremstår som abstrakte, sanselige og stemningsfyldte landskaber, hvor lyset indbyder til udforskning, og nysgerrigheden pirres. Maiken maler i både akryl, olie og akvarel.

Udtrykket har gennem årene bevæget sig i både figurative og nonfigurative motiver, som er udviklet fra klassiskrealistiske blomstermotiver og videreudviklet til et moderne sanseligt udtryk, udført med både spartler og pensler, og hvor moderne teknikker med bl.a. spraymaling er en del af arbejdet.

Maikens kunst udspringer til dels fra udlandsrejser rundt om i verden, hvor Alaskas store vidder og lys har præget en stor del af hendes arbejde.

Maikens dannelse er sket ved studieophold hos akademiuddannede kunstnere. I de sidste par år har Maiken bl.a. arbejdet med projekterne Nordiske Drømme, som er inspireret af indtryk fra den nordiske natur samt Rugens Sange, som er inspireret af den danske natur og Jeppe Aakjærs digtning.

Maiken har udstillet i utallige kunstforeninger i hele Danmark, gruppeudstillinger og solo og samarbejder med og er repræsenteret på flere gallerier i Danmark. Derudover underviser hun i billedkunst og holder foredrag om det sanselige landskab.

Niels Hejnfelt

Fotointeressen har været dyrket siden teenageårene, og siden 2013 har Niels arbejdet som professionel fotograf med primært fokus på boligfotografering, virksomhedspræsentationer og indendørs Google Street View i virksomheder. Et sideløbende job inden for trafikplanlægning giver også mange fotoopgaver med dokumentation, nyanlæg, trafikregistreringer og cykeladfærd o.lign. til brug i publikationer, rapporter og præsentationer.

Niels har gennemført forskellige fotograf uddannelsesforløb inden for de specificerede områder, og hans CV tæller efterhånden mange fotoudstillinger rundt om i landet med en udstilling på Louisiana som højdepunktet. Flere af hans billeder har vundet konkurrencer og priser i både ind- og udland, og salg til nyhedsmedier, publikationer og tidsskrifter forekommer også.

Fotoudstillingen i Langes Magasin bærer temaet "Rundt i Frederikssund", og er en digital leg med fiskeøjemotiver af flere af byens med ikoniske kendetegn og bygninger.

Wicky Meggele

Wicky er vokset op i Mørkhøj lidt udenfor København og flyttede til Jægerspris i 1999.

Wicky er uddannet keramiker ved Skolen for Brugskunst. Hun har arbejdet med keramik on and off gennem de sidste 40 år og har nu sit eget keramikværksted.

Wicky har deltaget i utallige kurser - RAKU, Pitbrænding, Saggar, glasering og meget andet.

Gladest er Wicky dog for at modellere og benytter stentøjsler, som hun kun delvis glaserer, idet hun elsker kontrasten mellem det glaserede og den rå skærv. Ligeledes er humor et fast element i hendes figurer

Ud i det Blå og Rundt i Byen samt Humor i stentøj

Lørdag den 12. til søndag den 27. september 2020, man-fre kl. 13-17 lør-søn 13-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Langes Magasin Østergade 3B, Frederikssund
Maiken Hejnfelt - Maleri, Niels Hejnfelt - Foto, Wicky Meggele - Keramik, udstiller i Langes Magasin for Frederikssund Kunstforening. Maikens udstilling af malerier går under titlen " Ud i det Blå" og Niels´s Foto´s går under titlen "Rundt i Byen".

Varmtvandsbassin

Mandag den 17. august til mandag den 30. november 2020, 15 kursusdage kl. 10.10.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Frederikssund Ny Svømmehal Bonderupvej 2C, Frederikssund
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Amalie Hjorth. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 02203

Varmtvandsbassin

Mandag den 17. august til mandag den 30. november 2020, 15 kursusdage kl. 10.50.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Frederikssund Ny Svømmehal Bonderupvej 2C, Frederikssund
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Amalie Hjorth. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 02204

Varmtvandsbassin

Mandag den 17. august til mandag den 30. november 2020, 15 kursusdage kl. 11.30.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Frederikssund Ny Svømmehal Bonderupvej 2C, Frederikssund
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Amalie Hjorth. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 02205

Varmtvandsbassin

Mandag den 17. august til mandag den 30. november 2020, 15 kursusdage kl. 12.10.
Pris: (Pris: 850 kr) Klik her for at tilmelde dig
Frederikssund Ny Svømmehal Bonderupvej 2C, Frederikssund
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Amalie Hjorth. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 02206