Kulturkalender

Viser 30 events i Frederikssund Kommune d. 20. aug. 2019

Smagen af Toscana

Tirsdag den 20. august 2019, kl. 19.30.
Skibby Kino Hovedgaden 33, Skibby
Komedie af Francesco Falaschi, hvor den anerkendte men temperamentsfulde køkkenchef Arturo efter et fængselsophold bliver idømt samfundstjeneste, som skal afsones på en skole for teenagere med Asperger. Med blandt andre Vinicio Marchioni og Luigi Fedele.

Spider-Man: Far From Home - 2D

Tirsdag den 20. august 2019, kl. 20.30.
Nordisk Film Biografer Frederikssund Nygade 1, Frederikssund
Efter begivenhederne i 'Avengers: Endgame' må Spider-Man tage kampen op mod nye trusler i en verden. Peter Parker og hans venner er taget på sommerferie til Europa, men der går ikke længe før problemerne melder sig. I hovedrollen ses Tom Holland.

Scary Stories to Tell in the Dark - 2D

Tirsdag den 20. august 2019, kl. 20.45.
Nordisk Film Biografer Frederikssund Nygade 1, Frederikssund
Horrorfilm af André Øvredal, der udspiller sig i 1968 i den lille by Mill Valley. Her bryder en flok teenagere en Halloween-aften ind i et skræmmende hus og finder en bog, hvor det nævnes, at de vil gå en grusom død i møde.

Tilmelding til udflugt

Mandag den 19. og tirsdag den 20. august 2019, kl. 10-12.
Pris: (Entré: 150 kr)
Aktivitetshuset Kongshøj Kannikestræde 2 C, Slangerup
Tilmelding til "Nordsjællands Fuglepark" med madpakke og drikke i prisen.

Tordenguden Thor kommer til Frederikssund

Torsdag den 15. til tirsdag den 20. august 2019, kl. 11 til 17.
Pris: (Fri entré)
Langes Magasin Østergade 3 C, Frederikssund
Det er den farveglade billedkunstner Jens Chr. Gjerløff fra Slangerup og den dygtige glaskunstner Merle Conradi-Larsen fra Jyllinge som udstiller deres farvestrålende værker. Mange af malerierne har været antaget på de større censurerede udstillinger.

Udstilling Anitta Scheel

Søndag den 11. august til søndag den 27. oktober 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
TANG.myway Selsø Gods - Selsøvej 30 b, Skibby
Kunstneren Annitta Scheel udtrykker spirituel abstrakt blomsterkunst med et twist at rebelshed, samt abstrakt figure, kvinder med udtryk fra livet på godt og ondt. Malerier kan ses og købes hver fredag & søndag kl. 11-16.

"En lyst det er at se derpå"

Lørdag den 13. april til søndag den 27. oktober 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: 65 kr)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
Grevinde Danner og Frederik 7.'s egne kunstindkøb, der prydede væggene i de private stuer på Jægerspirs slot. Det er genrebilleder af danske malere hvoraf flere var knyttet til kunstskoler i Tyskland og Frankrig som bl.a. Balsgaard, Schleisner.

Maleriudstilling

Mandag den 5. august til torsdag den 31. oktober 2019, Man. tors. 10-16 Fre. 10-12.
Pris: (Fri entré)
Aktivitetshuset Kongshøj Kannikestræde 2 C, Slangerup
Pia Zittén fra Slagslunde udstiller sine malerier. Hun maler med akryl og lader sig inspirere af natur og dyr.

Kunstudstilling " Sensommer" med Frida Andersen

Lørdag den 17. august til søndag den 15. december 2019, Aftales nærmere.
Pris: (Fri entré)
Odd Fellow Palæet Lundevej 27, Frederikssund
"Sensommer"

med tidligere tegner og kunstner Frida Andersen, som bor med sin mand i Slangerup.

Med start fra:

Lørdag den 17.august 2019 til 15.december 2019.

Storrepræsentant Lilian Bovbjerg, fra Odd Fellow Ordenen i Danmark åbnede udstillingen. Der var omkring 100 besøgende til ferniseringen.

Frida har tegnet hele sit liv, men akvarelmaleriet kom først rigtig i gang, da hun stoppede sit travle liv som tegner i byggebranchen.

Frida finder ro og glæde ved at male og afprøve nye metoder. Mulighederne er uendelige. Derfor er Frida Andersens malerier meget forskellige.

Når Frida maler, er som hun siger i " sin egen lille verden". Her finder hun ro. Hun kan lide at mikse det strukturerede, med det ustrukturerede.

Frida Andersen er blevet undervist af: Annelise Pio, Ane-Grete Aagaard og den svenske maler Anna Tørnquist, og inden for de sidste år er hun begyndt at arbejde med grafik sammen med Gruppe 86, Vi er blevet undervist af Elsa Haakongson.

Medlem af malergrupperne: Opalmalerne og Gruppe 86 og NAS Nordiske Akvarelselskabet.

Udstillingen i Odd Fellow Palæet er

FVU Matematik - det er gratis

Mandag den 12. august til mandag den 16. december 2019, 18 kursusdage kl. 17.
Frederikssund Gymnasium Odinsvej 6, Frederikssund
Arrangør: LOF Øresund
Underviser: Lars Ilyas Kristoffersen. Har du lyst til at blive bedre til matematik? FVU Matematikbestår aftrin 1 og trin 2. I undervisningen arbejder du med talforståelse, regning ogbasal matematik på mange forskellige måder. Derbenyttes forskellige materialer f.eks. tal fra aviser, fra SKAT, regninger, lønsedlerog også dine egne eksempler. På FVU Matematik i begge trin arbejder du med at: - lægge sammen, trække fra, gange og dividere - forstå og regne med kommatal - forstå og bruge brøker som 1/2 og 1/4 - forstå og regne med procenter - omregne fra danske kroner til fremmed valuta - fremstille enkle tabeller og diagrammer - forstå matematiske begreber og størrelser - overskue og vurdere matematisk information På trin 1 øver du dig i at lægge sammen, trække fra, gange og dele - både i hovedet og ved hjælp af papir og blyant. Du lærer at bruge mål og vægt, brøker og procenter, længde og højde, bredde og omkreds. På trin 2 får du styr på fx areal, rummål og figurer som trekant, firkant og cirkel. Du lærer at forstå statistik og udarbejde data ved hjælp af statistiske metoder. Du kan gå til prøve efter hvert trin, hvis du har lyst. Prøverne er et tilbud. Så du kan fortsætte til næste trin uden at have været til prøve. Bestået trin 2 giver adgang til erhvervsuddannelser samt HF eller AVU. Undervisningen er gratis. Information og tilmelding - ring tilDorte Jensenpå 49 26 02 88. Hold b37530