Kulturkalender

Viser 19 events i Frederikssund Kommune d. 17. jul. 2018

Sommerudstilling

Fre. d. 13. til tir. d. 17. juli 2018, kl. 11-17.
Pris: (Fri entré)
Langes Magasin Østergade 3 C, Frederikssund
To veninder fra Kunstgruppen Regnbuen som kommer fra Gulddyssegården i Gundsømagle holder en lille sommerudstilling med masser af billeder og keramik. Kom, se og byd og gør en god handel. Hilsen Lene Koldtoft og Thordis Baden.

Kunstudstilling

Lør. d. 30. juni til fre. d. 27. juli 2018, man og lør kl. 11-14 torsdag/fre kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Galleri Kure Art Havnegade 20, Frederikssund
Malerier af Jens-Erik Søholt Hammerum og Pia Jeanette Littauer samt af husets faste kunstnere, Anna Gladys, Lene Kure Larsen og Torkil Kure. Fernisering lørdag d. 7. juli kl. 11 - 14 med levende musik.

Der serveres vin under arrangementet.

Alle er velkommen

Still-Life Paintings & Fragments

Lør. d. 26. maj til lør. d. 28. juli 2018, åbent lørdage 11-13.
Pris: (Fri entré)
AtelierSalens Galleri v/Mette Svarre Orebjergvej 28, Landerslev, Jægerspris
Mette Svarre har været i skuffer og skabe og fundet udkast, skitser, tanker og idéer frem, støvet dem af - sat dem i glas & ramme. FRAGMENTS. Desuden udstiller Mette frokost-stilleben, blomster-stilleben, årstids-stilleben & musikalier-stilleben. Fernisering 26/5 kl.11.00, hvor vi byder på champagne m.m

Kunstudstilling 5-2018 // Anne Koldsø

Ons. d. 20. juni til søn. d. 29. juli 2018, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Realistisk, figurativt maleri i Rejsestalden. Der er fernisering for alle interesserede søndag d. 24. juni kl. 14-16. Anne Koldsø er uddannet fra The Florence Academy of Art i Italien og maler primært portrætter og opstillinger. Hendes arbejde er realistisk figurativt med base i den klassiske franske akademitradition, men med et evident nordisk og samtidigt udtryk.

Anne Koldsø arbejder med virkeligheden som forlæg, og har således den portrætterede siddende, eller de opstillede objekter til et stillebenmaleri stående, ved siden af lærredet, som hun arbejder på. Således, og med intet andet end øjne, hånd, pensel og maling, skaber hun meget vellignende og stemningsmættede fortolkninger af den virkelighed hun ser.

Anne Koldsø kan bruge flere uger på et maleri, hvor hun med den akademiske tilgang og sin fordybelse frembringer vellignende og stemningsmættede portrætmalerier eller beskrivende og poetiske stillebenmalerier. Hun kan også på bare én dag, skabe et færdigt lille portrætstudie eller tage sit staffeli med udendørs og studere landskaberne på sin vej. Disse små studier har et mere luftigt og impressionistisk udtryk. På udstillingen er der både grundigt gennemarbejdede malerier og dagsstudier repræsenteret.

Anne Koldsø siger selv om sin fascination og inspiration ved malerkunsten: "Verden omkring mig inspirerer mig generelt meget. Jeg kan lide at arbejde efter virkeligheden, studere hvordan lyset falder over objekterne og gengive min fornemmelse af det sete i malerier. Ved stillebenmalerier kan jeg godt lide at arbejde med objekter af forskellige størrelser, former og teksturer for at skabe et dynamisk og inspirerende motiv. Ofte kredser mine opstillinger omkring små køkkentableauer. Det inspirerer mig, fordi jeg også er glad for at udfolde mig i et køkken, og samtidig finder jeg en ro i udtrykket - i både føderåvarer og køkkengrej, som jeg godt kan lide at arbejde med i mine stillebensmalerier. I portrætmalerier bliver jeg inspireret af så forskellige vi er som mennesker. vores individuelle personligheder, karaktertræk, mimik og udtryk - ja, alt det, der er særegent for os hver især og det er en fornøjelse og evig inspirationskilde at studere mine medmennesker og indfange essensen af personlighed og udtryk i et maleri."

Læs og se mere: www.annekoldso.com

Åben hele sommeren i Frederikssund Svømmehal

Man. d. 2. juli til søn. d. 12. august 2018, se beskrivelse.
Pris: (Pris: almindelig indgang.)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Svømmehal Odinsvej 2, Frederikssund
Mandag kl. 06.00 13.00 Tirsdag kl. 14.00 21.00 Onsdag kl. 06.00 13.00 Torsdag kl. 14.00 21.00 Fredag kl. 06.00 13.00 Lørdag kl. 09.00 14.00 Søndag kl. 09.00 14.00.

Maleriudstilling

Tir. d. 1. maj til fre. d. 31. august 2018, Man. tors. 10-16, fre 10-12.
Pris: (Fri entré)
Aktivitetshuset i Slangerup Kannikestræde 2C, Slangerup
Opalmalerne, der arbejder i Aktivitetshuset hver torsdag, forlænger udstillingen af deres malerier indtil 31. august 2018.

Grevinde Danners museum

Lør. d. 24. marts til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16, man.lukket.
Pris: (Entré: 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
I 1866 åbnede grevinde Danner dørene til det museum, hun havde ønsket på Jægerspris Slot. Her kan man gå omkring i de kongelige stuer hvor grevinden og Frederik 7. boede og se kongens arkæologiske samling og høre om grevindens børnehjem.

Roulv og Ingijo - runesten og kongelig arkæologi

Lør. d. 24. marts til søn. d. 28. oktober 2018, kl. 11-16, man.lukket.
Pris: (Entré: 65/20)
Jægerspris Slot Slotsgården 20, Jægerspris
Historien om Frederik 7. og hans farfars arkæologiske interesse, der førte flere runesten til Jægerspris Slot. På en står navnet Ingijo, en kvinde der levede i Sydnorge for 1600 år siden. På en anden nævnes Roulv, der boede på Sydfyn for 1300 år siden.

EKKORUM. Thorvaldesen, Willumsen og Jorn og deres samlinger

Søn. d. 10. juni til man. d. 31. december 2018, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 50 - 65 kr. Børn under 18 år gratis adgang.)
J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Willumsen var en ener og et multitalent, og han havde blik for andre kunstneres værker, hvilket førte til en imponerende kunstsamling med 2000 genstande. "EKKORUM. Thorvaldsen, Willumsen, Jorn," sætter fænomenet kunstnersamling under lup. Udstillingen handler om kunstnersamlinger og undersøger tilblivelsen af kunsthistorie som den kommer til udtryk gennem Bertel Thorvaldsens, J.F. Willumsens og Asger Jorns private samlinger. Deres samlinger indeholder både såkaldte mesterværker såvel som genstande, der normalt anskues som værdiløse: Værker af glemte kunstnere, folkekunst, kopier og kuriositeter.

Kunstnersamlingerne repræsenterer alternative forestillinger om, hvilke kunstværker, der er væsentlige, samt byder på andre typer af billedsammenstillinger end dem, man normalt godtager i kunsthistorien. Kriterierne for at inkludere noget i kunstnersamlingerne har været mere personlige og associative end det er tilfældet med museumssamlinger, som skal retfærdiggøre deres indkøbspolitik og basere den på en anerkendt opfattelse af, hvad der udgør kunstnerisk og historisk værdi.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Christian Vind.

Udstillingen vises i hele museet