Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
First Aid Kit
Tir. 13. nov. 2012


De to svenske søstre Johanna og Klara aka First Aid Kit fra Stockholm indtog mandag aften Voxhall som del af deres igangværende turné. Jeg havde aldrig hørt om de to, så det var da også med stor overraskelse, jeg kunne konstatere, at salen var fuld - selv på en mandag aften!

De to unge søstre har eminente sangtalenter og klinger sammen, som kun to mennesker, der er vokset op side om side, kan gøre. Stilen minder om country, men med et nordisk touch, og det er forfriskende!

Country som genre kunne formodentlig skræmme mange mennesker fra at tage til en koncert som denne, men vha. deres gode tekster, inciterende melodier og forskellige instrumenter, gav de to publikum en god koncertoplevelse.

Påklædningen var da umiskendeligt også inspireret af countrystilen, det samme var den akustiske guitar og budskaberne, der undervejs i et enkelt nummer blev fremført uden forstærkning, hvilket vakte stor jubel hos publikum.

De to søstre fik support af den talentfulde sangerinde og sangskriver Idiot Wind også fra Stockholm. IW åbnede på overlegen vis koncerten med sin imponerende og vidtfavnende vokal alene på scenen med sin cowboyhat, sit klaver og sin guitar. IW har fortsat blot indspillet en EP, men hendes debutalbum er på vej med planlagt release i starten 2013, og det kan man kun glæde sig til.

Det var en dejlig måde at bruge sin mandag aften - en propfuld sal og afslappet stemning, men desværre blev præstationerne aldrig rigtig grænseoverskridende eller løsslupne, men forblev på et pænt og roligt niveau. De to søstre forsøgte sig med lidt headbanging hist og her, men jeg savnede mere vildskab, bid og udvikling i koncerten. Alle tre sangerinder er dog som albumartister et lyt værd, for man skal lede længe efter så imponerende og skarpe vokalpræstationer.

Johanna & Klara Söderberg aka First Aid Kit, support: Idiot Wind på Fonden Voxhall Aarhus den 12. november 2012.