Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vejen tilbage til Rock'n'Roll
Fre. 19. maj 2006

Med solodebuten "Vejen hjem fra Rock'n'Roll" i ryggen afleverede den tidligere Loveshop-forsanger Jens Unmack en noget rutinepræget og lidt for larmende koncert i Lille Vega. En koncert, der hverken ydede de gamle Loveshop-hits eller numrene fra hans blændende soloplade, retfærdighed.

Det startede ellers udmærket med Loveshop-nummeret "Fremmedlegionær", men derefter var det, som om både Jens Unmack og hans i øvrigt glimrende orkester, gik på autopilot. Der var for meget larm og elektrisk støj til at de mange popperler som Loveshop og Unmack har frembragt gennem årene rigtigt kom til deres ret.

Det virkede, som om Jens Unmack havde glemt at tage sit band med på vejen væk fra rock'n'roll, og havde ladet dem stå tilbage med en elektrisk guitar og en forstærker, der var skruet for højt op. Det var, som om bandet insisterede på at spille rock'n'roll, og det klædte desværre ikke de melankolske sange, der ofte kører i grænselandet mellem tristesse og eufori. Lidt bedre blev det, når Unmack selv iførte sig en akustisk guitar, og der kom lidt mere melodi i numrene. Det skete dog ikke helt så ofte, som man kunne have tænkt sig.

I det hele taget lød de fleste sange lidt kedelige og meget ens denne torsdag aften i Vega. De fleste af de gamle Loveshop-hits var pakket væk, og det var lidt ærgerligt, for de kunne måske have lyst lidt op i det grå lydtæppe. Enkelte ørehængere var der dog blevet plads til, og sange som "Love goes on forever" og Unmacks egne "Joyride" og "Kom som du er forandret" livede lidt op i publikum. Det ændrer dog ikke på, at der var langt mellem snapsene, hvilket er lidt mærkeligt, når man tænker på det materiale, der er til rådighed.

Man kan ikke lade være med at være en smule skuffet over, hvad der blev leveret af Unmack og hans band. Specielt når man tænker på den formidable plade, han havde med i bagagen, og som lagde det samlede danske anmelderkorps ned i begejstring