Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Min brors kæreste
Tor. 17. apr. 2008

Min brors kæreste er en sød, humoristisk, lidt afdæmpet og helt ufarlig romantisk forvekslingskomedie. Men under overfladen finder man nu alligevel genkendelige tegn på den farlige evne kærligheden også kan være at føle. Heldigvis er vores hovedperson dog nogenlunde i stand til at styre sig, og når han ikke kan, så er det mest morsomt.

Klummeskribent og alenefar Dan (Steve Carell) drager med sine tre døtre på den årlige familietur op til landlige omgivelser. Her venter resten af familien og en række gode dage og stunder. Filmen er på den baggrund som at overvære en families hyggelige traditioner. Men, var filmen blot det, så ville den hurtigt blive direkte kedelig. Vi skal have en slange i Paradiset. Den slange er en kvinde, som Dan møder kort efter ankomsten, og som han flirter med og forelsker sig i.

Hun er dog sammen med en anden. Denne anden viser sig at være Dans bror, som titlen Min brors kæreste antyder. Så er der alligevel ikke røbet for meget. Kvinden hedder Marie (spillet af altid gudeskønne Juliette Binoche), og hun er i det skjulte ligeså tiltrukket af Dan som han af hende. Så er den romantiske forvekslingskomedie i gang. Til ganske megen moro over stakkels Dans forsøg på at tilbageholde sit hjertes kvaler ved at se sin drømmekvinde i armene på brormand.

For at vende tilbage til den indledende tale om kærlighedens farer. Dan er af karakter ikke en mand, som forsømmer sine børn. Men hans optagethed af en tilsyneladende umulig forelskelse får ham alligevel til at tilsidesætte dem i en periode. Og det er heri at filmen Min brors kæreste ridser en smule i en fin overflade, så vi i sprækken kan se tydelige glimt af, hvor forførende og farligt, ubehjæpeligt selvdestruktivt det kan være i kærlighedens navn at lade sig hengive til et andet menneske. Men, men men men men, dette må siges at være løsrevede tanker gjort sig af nærværende skribent mere end det, at filmen nogensinde flyder over af denne følelsesfatalitet. Nej, for denne film har trods alt stadig som sit number one mål at være en romantisk forvekslingskomedie. Og selv om anmelder og publikum kan gøre sig tanker ud over det, så er Min brors kæreste mest af alt en film, der er for sjov.

Min brors kæreste får en ekstra stjerne for den latente alvor filmen evner at vække i et tænkende væsen. Reflekterende over, hvad kærligheden er for en størrelse og hvorfor den virker så forførende på ellers fornuftige væsener. Så forførende, at fornuften må vige for følelsen. Fordi spørgsmålet omkring, hvad der er rigtigt, vælger man det med fornuften eller med følelserne? Men dette er en anmeldelse og ikke en filosofisk afhandling så spørgmålet får her lov til at stå åbent og til - forhåbentlig - eftertanke. God fornøjelse med Min brors kæreste!

Foto: SF Film/20th Century Fox

Se spilletider

Se film-info