Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder af
Eva Zierau


 
Film
Letbenet magi
Forelsket i New York
Mennesket og myten Monica
De brølende 20'ere - nu i 3D
Letbenet underholdning
Faderen, sønnen og musen
Uden formildnende omstændigheder
Habemus Papam
Miraklet i Le Havre
Elegant screwball-komedie
Fra fattigdom til stjernestatus
Livsbekræftende film med franske veteraner
Miraklet i Lourdes
Moderskabets dilemmaer
Uheldige nationalhelte i 3D
Mor, mor og børn
Betagende tyrkisk prisvinder
Elegant filmatisering

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Letbenet magi

Tor. 14. aug. 2014


(Foto: Scanbox)

"Magic in the Moonlight" føjer sig til rækken af Woody Allens mange romantiske komedier. Den hører ikke til de bedste, men er ganske charmerende.

Woody Allen er en travl mand. Han har i årtier produceret en film om året. Næste år fylder han 80, og han er i øjeblikket i fuld gang med endnu en film, som får premiere i 2015. Magic in the Moonlight er dette års Allen-film. Letbenet og charmerende, men ikke en af hans store film.

Vi befinder os i de brølende 20'ere. Den britiske tryllekunstner Stanley (Colin Firth), der går under dæknavnet Wei Ling Soo, turnerer verden rundt for fulde huse med sine imponerende illusionsnumre. Bag den kinesiske maske gemmer der sig en britisk, usympatisk, kynisk og arrogant mand. Selv om han er magiens og illusionens mester, afviser han selv på det kraftigste det overnaturlige og tanken om, at der skulle være mere mellem himmel og jord, end vi mennesker kan opfatte. Hans barndomsven og kollega Howard Burkan (Simon McBurney) beder ham om at afsløre en clairvoyant ung kvinde, der tjener kassen på at se ind i fremtiden og tale med sørgende enkers afdøde ægtemænd.

Stanley indvilger, og de to venner tager til Sydfrankrig, hvor den clairvoyante Sophie Baker (Emma Stone) har indlogeret sig med sin mor hos en rig enke. Under en seance, hvor Sophie går i trance for at kontakte enkens afdøde mand, bliver Stanley ikke imponeret af Sophies talenter, selvom stearinlys flyver frit rundt i stuen, og den afdøde mand banker på væggen, hver gang hans kone stiller ham et spørgsmål. Stanleys personlige holdninger bliver imidlertid sat på en prøve, da det viser sig, at Sophie i forbindelse med sine syn fra den åndelige verden kan opspore vigtige begivenheder i Stanleys eget liv, som hun ikke på nogen måde har haft mulighed for at kende.

Det er ikke første gang, Allen beskæftiger sig med magi. Han var selv som helt ung tryllekunstner, og kendetegnet ved flere af hans film er netop, at de omhandler et overnaturligt og magiske univers som f.eks. You Will Meet A Tall Dark Stranger (2010) og Alice (1990).

Magic in the Moonlight er, som titlen antyder, magisk på flere områder. Smukke billeder af et gudeskønt Provençe og det azurblå Middelhav. Vejen mellem Nice og Monaco Le grand Corniche. Imposante villaer, blomstrende træer og en uendelig rigdom. Et romantiseret tidsbillede, der bl.a. vækker mindelser om filmen The Great Gatsby (2013).

Firth, som Stanley, virker lige lovlig arrogant til at være troværdig. Selv siger han i et interview: "Jeg tror aldrig før, at jeg har spillet en hovedkarakter i en film, der kommer så tæt på at være komplet usympatisk". Der går ren Mr. Darcy i hans karakter.

Havde filmen været lavet af en ukendt instruktør og manuskriptforfatter med ukendte skuespillere, havde den nok ikke holdt vand. Den klarer skærene, fordi den trods alt er ret charmerende, med en til tider vittig dialog, gode skuespillere og et visuelt udtryk, der får en til at drømme sig tilbage til Provençe, selv om feriesæsonen nu er slut.

Magic in the Moonlight
Se spilletider
Se filminfo

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen