Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder af
Louise Bendixen Lund


 
Teater
Yahya Hassans digte
Glade dage på Sans Souci
Vi boller for lidt!
Rindalisme på Mungo Park Kolding
Drama fra start til slut
 
Udstilling
Fortid og nutid mødes
En dronning og hendes familie
Jakkesæt af chipsposer og kjoler af papir
Kontroversielle fotos på Trapholt
Drengestreger på Koldinghus
 
Litteratur
Børnebog med sol og sommer
Hr. Tryk på
Hvor er du smuk
Vilde viking
Akavet
Kaffe i kommoden
Døde drenge kan ikke sms'e
Pigen i rødt
Ungdomsbog med indhold
17 km syd for Aalborg
Løb for livet
SPLATKANIN
Noas skib
Verdens største ord
Det var kattens!
Jeg begyndte sådan set bare at gå
Bertil og Borte
Løgn og latin
Alle mine katte
En lille lort på bogreolen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Yahya Hassans digte

Man. 13. okt. 2014


(Foto: Palle Peter Skov)

Yahya Hassans storsælgende digtsamling var i høj grad på dagsordenen i 2013. Nu puster Mungo Park Kolding nyt liv i digtene og kvitterer med en overbevisende teaterkoncert. Skeptikere kan roligt købe billet - for det fungerer udmærket.

I samarbejde med Aalborg Teater har Mungo Park Kolding fået lov til at omskabe Yahya Hassans digtsamling til et musikalsk teaterstykke. Minna Johannesson har instrueret, og meningen med forestillingen, YAHYA HASSANS DIGTE, er ikke en portrættering af Hassan, men mere en fortolkning af en række af digtene.

FEM BØRN PÅ RÆKKE OG EN FAR MED KØLLE FLERGRÆDERI OG EN PØL AF PIS VI STIKKER SKIFTEVIS EN HÅND FREM FOR FORUDSIGELIGHEDENS SKYLD DEN DER LYD NÅR SLAGENE RAMMER SØSTER DER HOPPER SÅ HURTIGT FRA DEN ENE FOD TIL DEN ANDEN

Yahya Hassans lyrik er voldsom og tankevækkende, og begge følelser formår Mungo Park Kolding og forestillingens fire fantastiske skuespillere i en grad at fremkalde. Forestillingen er fra start utroligt nærværende og rørende, og den vekslende "digtoplæsning", rammer flere gange lige i hjertet. Desværre gør den kreative udførelse, at ord og meninger indimellem drukner. Til gengæld hiver skuespillerne, musikken og den sigende stemning den hjem igen, og vi er ikke i tvivl om, hvad der foregår på scenen.

Da YAHYA HASSANS DIGTE ikke er et portræt af forfatteren og hans fortumlede opvækst, men en iscenesættelse af hans digte, forsøger Minna Johannesson at vise, at hans historie omhandlende svigt, vrede og oprør kunne gælde os alle. Og det kan den for mange. Men Mungo Park Kolding kommer i deres opsætning ikke uden om digtenes klare referencer til forfatterens etniske bagrund, og der er bare ikke meget palæstinensisk over de halvblege medvirkende skuespillere. Arabiske toner og tørklæder pryder i forvejen forestillingen, og man savner lidt, at dette bliver repræsenteret i form af andre etniciteter.

Kan man se YAHYA HASSANS DIGTE uden at have læst digtsamlingen? Her skal Mungo Park Kolding have stor ros - ja, det kan man. Den enkle iscenesættelse gør, at det er skuespillernes råbende, hviskende og syngende versioner af digtene, der er det bærende element i forestillingen, og rækkefølgen og forståelsen af digtene giver mening. Mungo Park Kolding tager ikke stilling til den rygende debat, der fulgte i kølvandet af digtudgivelsen sidste år, og publikum får dermed lov til at møde digtene på ny, eller for første gang uden filter.

At dramatisere et allerede kendt værk i en anden kunstgenre er en udfordring. Men Mungo Park Kolding slipper godt og overbevisende fra projektet, og forestillingen rammer, hvor den skal. Dog er det, som om Mungo Park Kolding ikke har formået at løsrive sig fra Yahya Hassan, og det er svært ikke at skimte en form for manifestation af denne unge mand i forestillingen.

YAHYA HASSANS DIGTE
Mungo Park Kolding
Se spilleplan

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen