Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Happy med Pharrell
Man. 15. sep. 2014

Talentfulde Pharrell Williams gæstede fredag aften København i et stort set udsolgt Forum.

Crewet gik amok, da lyset blev slukket, og en spinkel skikkelse med stor pimphat kom frem på scenen. Hans fanskare er bred, fornemmede man hurtigt på de ankomne på Frederiksberg - der var nogle, der havde fået lov til at være sent oppe i dagens anledning, og så var der dem, der varmede op til en bytur.

Der er ingen tvivl om, hvor talentfuld en sanger Pharrell Williams er. Manden spytter hit på hit ud, som alle glade danser rundt til verden over. Han er en person, de fleste kunstnere gerne vil lave musik med, derfor findes der en liste af sangere derude som har "feat. Pharrel Williams" på en sang eller to.

Til koncerten i Forum skal vi da også hele Pharrell-paletten rundt inden for nyere tid. Både hans egne numre, men i særdeleshed også hits han har lavet med andre - først et par stykker, som de færreste vidste, at han havde en finger med i, som "Hot in here" med Nelly og Busta Rhymes' "Jump, Jump". Selvfølgelig kommer vi heller ikke udenom Snoop Dogg - for han og Pharrell havde en periode, hvor de nærmest var uadskillelige. Så naturligvis har han taget "Beautiful og "Snooop" med til os. I starten er scenografien meget simpel, og det er mest danserne på scenen, der udgør liv deroppe. Dem får vi også præsenteret én efter én med navne svævende på storskærm i baggrunden, mens de hver især får et par minutter i rampelyset - hvilket kunstnere ærlig talt burde gøre noget oftere, da dansere tit udgør en ret central del af det samlede sceneshow.
Senere får baggrunden mere spræl. Noget cartoon-lignende lysshow danser til musikken, mens Pharrell syngende går frem og tilbage på scenen.

Man forbinder ikke ligefrem Pharrell med den helt store dansesmølf, men det er bare, som om der mangler noget. Måske mangler der noget energi fra ham eller måske fra publikum. Men helt ned på de bagerste rækker når Pharrell i hvert fald ikke til at starte med. Det er, som om han skal synge publikum varme, også selvom meget af Pharrells musik virkelig er svært at sidde stille til.
Det er først, da showet har været i gang i en times tid, og han begynder med sit "Hey Hey Hey - Blurred Lines" at folk vågner hele vejen rundt og synger dansende med, alt hvad de kan. Men så er folk også vågne og skråler videre til "Get Lucky".
Det er svært at bedømme, om publikum kun er kommet, fordi de lige kender de tre nyeste og største hits, han er kommet frem med (men det betaler man vel ikke 700 kr. for), eller om Pharrell virkelig er en hel time om at få folk op i gear.
Charmen fejler i hvert fald ingenting hos den lille spinkle fyr, der med sit skæve smil og et par bid i underlæben kan gøre de fleste piger helt bløde ved synet. Og selvom Pharrell stadig ligner en teenager, er manden altså fyldt 41 år.

Pharrell Williams slutter aftenen af med storhittet "Happy" og får med det nummer hevet en ekstra stjerne i land hos undertegnede, idet han hiver en tilfældig 10-12-årig dreng op på scenen, som giver den fuld gas med Pharrell og de andre. Ja okay, det er set mange gange før, men det skabte i hvert fald smil hele vejen rundt i salen og strategisk smart at slutte af med at brag, da det er det, folk husker bedst, når de går derfra. Derfor kunne alle gå fra Forum den aften og være "Happy".

Pharell Williams i Forum 12. september 2014