Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder af
Mark A. Herron


 
Musik
Glæden ved stilhed
Nede med Sømændene
Folk'n'roll under en himmel af glødepærer
Fuld gas gennem rockhistorien
 
Teater
Amerika på scenen
 
Udstilling
På vandretur med Olafur
På rejse med vikingerne
1000 og 1 billedes eventyr
 
Film
Illusionens ulidelige lethed
DVD: Homeland sæson 1-3
Fargo - nu som tv-serie
"Rumrejsen år 2001" i folkelig forklædning
The Maze Runner
5xJack Ryan
Sunrise (DVD)
Drengen der ikke kunne slås ihjel
Det største i det mindste
Overdrevets mester
Det sure med det søde
Den største sorg
Mellem terror og diplomati
Forførende og forvirrende rejse i tid
Lækkert indpakket IT-eventyr
Ultra-voldelig B-film
Et uanstændigt værk
Sprængfarligt otium
Livet som arkadespil
 
Litteratur
Tænk hvis det værste skete
Gennem den kulsorte sky
Livets kernescener
Tal dig til lederskab
50 TV-serier du skal se
Mimbo Jimbo besøger en ven
Cyklen på Nørrebro
Sofie, hjertet & FølgeSvend
Bollywoodfilm
En tjekkisk vinkel på 2. Verdenskrig
Afstanden til Ground Zero
På roadtrip igennem USA's historie
Nå igennem til din læser
Alting, ingenting, intet
Vi er alle danske, men nogle mere end andre
Herligt rebelsk børneunivers
Kennedys intellektuelle blodbank
 
Diverse
Den amerikanske undertrykkelse

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Glæden ved stilhed

Tir. 5. nov. 2013

Søndag aften på Vega leverede en-mands-bandet Passenger ikke kun al musik til sine selvskrevne sange. Han underholdt også et yderst opmærksomt publikum med historier fra landevejene og de mange pubs, den unge troubadour har travet igennem med sine sange.

Kombinationen var noget nær perfekt for et publikum, der lod singer-songwriteren folde sig ud på Vegas store scene og stille og roligt lukke weekenden. Der var faktisk så stille i salen, at personlige forespørgsler fra publikumsrækkerne kunne høres under hele koncerten.

Mike Rosenberg derimod var mere verbalt oplagt og talte næsten for meget i begyndelsen af koncerten. F.eks. mellem første og andet nummer, hvor Rosenberg fortalte en historie om et øjeblik under en koncert, hvor hans øjne faldt på en kvinde, idet hun nøs, som ikke rigtig mundede ud i andet end et spørgsmål om hvad "a sneeze" hed på dansk. Igen svarede størstedelen af publikum. Der var en utrolig velvilje, som sangeren på scenen blev mødt med, og den blev kun større i takt med, at sangene fik mere plads og historierne blev fortalt lidt mere stramt.

Rosenbergs sprøde og britiske stemme kan minde om David Grays, mens hans teksters leg med ord og rim til tider bringer tankerne hen på en folk-udgave af The Streets. Særligt med sangen "I Hate", der for alvor fik folk til at le over Rosenbergs ironisering over alt fra Facebook til X-Factor. Sangene blev dog leveret med en oprigtig glæde, der fik en ny inderlighed til at opstå i dem, idet de blev spillet live.

Med sine enkle, men rørende tekster formår Rosenberg både at vække velkendte følelser om kærlighedsbrud og frustrationer, men det blev altid gjort med et skævt glimt til det simple i hans tekster. Således blev Passengers største hit "Let Her Go" også beskrevet som et hurtigt skriv backstage, som egentlig i sangerens egne øjne mindede om 45 millioner af hans andre sange.

Med kun et enkelt album at trække på indtil videre spillede Passenger også andre sange, f.eks. en underholdende akustisk version af Daft Punk-hittet "Get Lucky". Men den bedste fortolkning kom nok i form af en flot coverversion af Simon & Garfunkels "Sound of Silence", der fik fornyet nerve af Rosenbergs energiske guitar. Det var da også et velvalgt nummer til en koncert, hvor stilheden fyldte næsten ligeså meget i lokalet som musikken. Publikum var kommet for at lytte og ikke snakke, og hvor var det befriende at lytte til lyden af stilheden i pauserne mellem guitaren og sangen.

Koncerten var domineret af albummet All The Little Lights, der netop rummer klare tekster, der er inderlige og ironiske på samme tid. Rosenbergs glæde over at spille og fokus på at skabe fælles øjeblikke med publikum skabte hurtig kontakt med salen, der vedblev under hele koncerten frem til afslutningsnummeret "Holes" der fik et par ekstra omkvæd med fællessang for publikum.

Selvom der var stille undervejs, kunne man efter koncerten gå ud i den tiltagende blæst med potentielle huller i ens hjerte fyldt helt ud med en kombination af salig stilhed og et indvendigt smil over en enkelt mand og hans guitars evner på en scene.

Passenger gav koncert i Vega 3. november 2013

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen